Deze week slaan we het stukje educatie over, de tegenstander van vandaag is namelijk Domburg en we kunnen ervan uitgaan dat de geschiedenis van onze buurgemeente bij iedereen bekend is. Veel valt er te vertellen over de voorgaande edities waarin de sfeer wat minder gemoedelijk was dan tegenwoordig, maar ook dat gaan we niet doen.

De periode voorafgaande aan deze wedstrijd was er al flink naar deze dag toegeleefd, zelfs de media besteedde volop aandacht aan deze Derby. Volgens de PZC was de eerste goal van levensbelang. Van de 28 duels eindigden er 12 in een gelijkspel en bij de overige wedstrijden waaruit een winnaar kwam, won diegene de derby die het eerste doelpunt had gescoord (op 1 keer na). Vandaag wordt weer eens bewezen dat we weinig waarde moeten hechten aan deze statistieken.

De Derby

Alweer een inspirerende bespreking van de trainer waarin duidelijk werd gemaakt dat Domburg de 0-4 bij de laatste uitwedstrijd niet vergeten zou zijn en dat ze er alles aan zouden doen om hier een goed resultaat neer te zetten. De sfeer zat er goed in bij aanvang van deze wedstrijd waarbij een grote rol was weggelegd voor de jeugd- en senioren activiteitencommissies. De spelers van beide teams gingen onder begeleiding van enkele jeugdteams van de Noormannen en Domburg en onder het afsteken van vuurwerk het veld op. Direct in de eerste minuut de eerste kans voor de Noormannen, een schot van Erwin op aangeven van Rens gaat naast. In de elfde minuut een prima poging van Mark. Enkele minuten later volgt tot grote vreugde van de in grote getale meegereisde Domburgse aanhang de 0-1 van Domburg. Lang kunnen ze hiervan niet genieten op een uitgemeten voorzet van Pedro (niet voor niets is de hele wedstrijd het “alle ballen op Pedro” te horen) die slecht wordt weggewerkt door de Domburgse goalie en door Erwin in het net geschoten. In de volgende tien minuten zijn de betere kansen voor de Noormannen. Na een snel genomen vrije trap, een schot op doel van Dylan. Een vrije trap van Mark en een kopbal van Rens de V over doel en een herhaling hiervan een minuutje of wat later. Het volgende doelpunt kan dan ook niet uitblijven en valt in de 31e minuut, na een mooie actie van Rens J binnengetikt door wederom Erwin, het 2e doelpunt. In de volgende minuut beloond Dylan zichzelf voor zijn harde werken met het volgende doelpunt 3-1. Aan het einde van de eerste helft zorgt Niels met een prima redding dat de voorsprong 2 punten blijft.

In de rust worden er door de JO13 van zowel de Noormannen als Domburg penalty’s genomen. Uitslag 19-19. Het Keeperswerk aan Noormannen zijde wordt door Mike gedaan.

Met de thee binnen en de mededeling dat de wedstrijd nog niet gelopen is, keren we terug naar het veld. Net na de rust alweer een goede kans, kopbal van Rens de V op een prima corner van Mark die wederom over het doel gaat. Over en weer is het spel rommelig, wat resulteert in een doelpunt uit een corner voor Domburg. Met vorige week in het achterhoofd en wat frustraties over en weer wordt het vertoonde spel er niet beter op. (te) Hard doorlopen door een speler van Domburg resulteert in een blessurebehandeling voor Niels die gelukkig de wedstrijd kan vervolgen. Aan het eind van de tweede periode komt het vertrouwen in eigen kunnen weer terug, Rens de V zorgt nog voor een goede kans door deze keer niet alleen voor postbezorger te spelen maar deze keer de post ook bijna in de brievenbus te krijgen. Rens J komt nog een keer vrij voor de doelman van Domburg maar krijgt van deze geen kans om te scoren en beland in het veld (was dit een penalty?). Kort hierop nog een goede redding door de Domburgse doelman. Voor de laatste 5 minuten mag Devi zijn klasse nog tonen als hij er in mag om Mark te vervangen.

Al met al zijn de punten weer binnen en mogen we als ongeslagen nummer 1 de winterstop in. Volgende week de bekerwedstrijd tegen en in Vlissingen. Na de wedstrijd gaan de activiteiten onverminderd voort, spelers en supporters van beide clubs maken er nog een gezellige avond van en zo blijft nog lang onrustig op het sportpark.