Noormannen O15 - Zeelandia O15-4 7-5 (2-3)
Het is al even in februari, maar na een paar afgelastingen was het de 1e wedstrijd in de nieuwe voorjaarscompetitie. Zeelandia is voor ons een onbekende ploeg die in de najaarscompetitie alle wedstrijden wist te winnen en ook aan de eerste wedstrijd in deze competitie tegen Terneuzen 3 punten overhield.

In de mist en het niet al te best bespeelbare 3e veld (waarom niet op het 1e veld??) werd er om 10.30 door de uitstekend leidende scheidsrechter Michael Dekker gefloten voor het begin van de wedstrijd. De 1e kans aan onze zijde was direct raak, Mano wist op goede wijze te scoren maakte zo snel de 1-0 in de wedstrijd. Na een kwartier voetbal wist Zeelandia 1 van zijn eerste kansen direct te benutten, na slap ingrijpen in de verdediging werd er corner van dichtbij binnengeschoten. De volgende tegentreffer liet niet lang op zich wachten, na een blunder van onze keeper kon een houdbare bal toch in het doel verdwijnen. Ook de 1-3 kon onder het kopje slap verdedigd worden weggeschreven. Dit was zeker niet nodig aangezien we de 1e helft de betere ploeg waren en ook de meeste kansen kregen, maar we helaas te weinig het doel juist wisten te vinden. Wel was een heel belangrijk moment de 2-3 vlak voor rust die wederom van de voet van Mano kwam.

In de rust nogmaals de doelstelling van de boys zelf naar voren gebracht, begin dit kalanderjaar en van deze competitie hebben we met z'n allen uitgesproken dat we willen gaan voor het kampioenschap. Dit moet toch bij iedereen een extra motivatie geven zou je denken, maar zeker in het begin van de 2e helft was dit allerminst te zien. Een veel te laag baltempo, onzuiver in de passing en steeds de verkeerde speler inspelen waren een aantal punten wat echt niet goed ging. In die fase viel ook de terechte 2-4 voor Zeelandia. Vervolgens wederom via Mano de aansluitingstreffer, maar even daarna ook weer de 3-5.

Vanaf dat moment ging er duidelijk een knop om en werden de mouwen nog maar eens flink opgestroopt. Een bepaalde agressie in het spel en de echte wil om te winnen kon je toen duidelijk terugzien. Met z'n allen werd er keihard gewerkt voor elkaar en uiteindelijk ook voor de 3 punten. Via tweemaal Tygo, 1 keer Emiel en ook Mano nog een keer werd de 3-5 achterstand omgebogen in een 7-5 voorsprong! Die voorsprong werd veilig binnen gehaald en was gezien het beeld van de wedstrijd ook niks op af te dingen. Iedereen een dikke pluim voor de vechtersmentaliteit en de werklust bij de achterstand.

Zo hebben we wedstrijd 1 in onze missie van 11 gewonnen en gaan we over 2 weken weer aan de bak thuis tegen Corn boys. Eerst weer 2 weken keihard trainen en ons voorbereiden op de eerst volgende wedstrijd. Als team weten we dat we iedereen kunnen verslaan en dat gaan we de volgende keer weer laten zien.