Na 2 slechte uitwedstrijden, waarin er met 1-1 werd gelijkgespeeld bij Spui en er een einde kwam aan de ongeslagen reeks tegen Zeeland Sport (3-2) telde er vandaag maar 1 ding; gewoon simpelweg de 3 punten.Maar dat het niet zo simpel is tegen DwO'15 bleek wel uit de resultaten van vorig seizoen. Daar later meer over. Eerst wat meer informatie over DwO'15. Waar staat DwO'15 nu eigenlijk voor?

DwO '15 is een Nederlandse amateurvoetbal- en tennisclub uit Driewegen en Ovezande. De club is ontstaan op 16 januari 2016 na fusie tussen SVD en VV Volharding '32. Voor de oprichtingsdatum waren de jeugdteams sinds het seizoen 2007/08 en de seniorenteams (waaronder ook het standaardteam) sinds het seizoen 2014/15 al een samenwerkingsverband aan gegaan. De teams kwamen onder de naam ST SVD/Volharding '32 of onder ST Volharding '32/SVD uit. De officiële clubnaam werd in 2015 langzamerhand ingevoerd en bij aanvang van het seizoen 2016/17 droegen alle teams de nieuwe naam. De reden dat het niet tijdens het seizoen 2015/16 kon was dat de KNVB-reglementen het verbood om tijdens het lopende seizoen van naam te veranderen.

Het standaardelftal van DwO '15 speelt in het seizoen 2016/17 in de Vierde klasse zaterdag van het district Zuid-I.

De club speelt zowel op Sportveld Ovezande in Ovezande als op Sportveld Driewegen in Driewegen.

Juist.

Wij kwamen deze club(s) al een keer eerder tegen, waar we toch liever niet aan terugdenken. Afgelopen seizoen werd er thuis een 4-1 voorsprong nog verspeeld in 85e minuut. na 90 minuten en blessuretijd stond er een 4-4 op het scorebord. En ook in Ovezande gingen we weer met een gelijkspel onderuit. Een echte angstgegner dus dat DwO'15.

Vandaag speelden we in Driewegen. Hier moest het dus gebeuren. We hebben de punten namelijk hard nodig om de 1e plaats weer te heroveren.

Een tegenvaller vooraf was dat onze libero door zijn rug was gegaan, de avond ervoor(!?). Na vele hersteloefeningen was hij toch niet in staat te spelen, dus moest er wat gepuzzeld worden. Ook Jens, Jari en Erwin zijn nog geblesseerd. We begonnen uiteindelijk zo aan de aftrap:

Doelman Niels v. Alphen, rechtsachter Jacco Cijsouw, centraal Pieter-Jan en Jesse en linksback Ron. Op 6 startte Julian, op 8 Rens J. en op 10 Mark. De voorste linie werd ingevuld door Dylan, Pedro en Devi.

Wissels : Danny en Patrick.

We begonnen scherp aan de aftrap, we waren voetballend gelijk beter en verplaatsten het spel goed. Er werd goed naar de ruimte gezocht en zetten onze tegenstander vast op eigen helft, die zich moest beperken tot het spelen van de lange bal. Wanneer de tegenstander de bal over de grond op onze helft probeerden te spelen, zaten onze middenvelders er gelijk bovenop. Zo startten we gelijk weer een nieuwe aanval. Na enkele eerdere doelpogingen viel het 1e doelpunt nog voor de 10e minuut. Na een actie en voorzet van Devi, ging de bal in eerste instantie aan iedereen voorbij maar Dylan stond bij de 2e paal op de goede plek en liet zonder twijfelen het net bewegen. Zo bleven we de eerste helft de bovenliggende partij. De keren dat de tegenstander voor ons doel verscheen stonden we goed opgesteld en werd er goed onderuit gevoetbald. Na eerdere grote kansen, uit bijvoorbeeld corners en voorzetten, werd Dylan de diepte ingestuurd. Hij moest het tijdens zijn sprint nog wel even uitvechten met 3-4 verdedigers die ook allen vol voor de bal gingen. Maar dat was geen enkel probleem. En zo zaten we met een 0-2 voorsprong aan de thee.

We wisten natuurlijk heel goed dat het nog niet was gespeeld. We moesten net zo scherp beginnen aan de aftrap als in de eerste helft en de score uitbouwen. Dat deden we dus niet. We lieten de tegenstander steeds meer aan voetballen toekomen en ze gingen steeds hogerop spelen, wat resulteerde in een totaal andere wedstrijd dan in de 1e helft. Kansen waren er voor beide partijen en DwO haalde rond de 60e minuut de trekker over. Na een overtreding op zo'n 20 meter van het doel kreeg de tegenstander een vrije trap en het was ook gelijk raak. Iedereen was nog met de organisatie bezig maar dat duurde voor de man achter de bal allemaal net even te lang en besloot de bal gewoon langs de muur binnen te leggen.

Daarna volgde een half uur waarin we al veel punten hebben verspeeld. De tegenstander gaat er in geloven, gaat veel hogerop spelen, gooien veel lange ballen achter de verdediging en wij raken in paniek. We gaan achteruit lopen en laten het spel aan de tegenstander. Verdedigen slecht uit en verliezen vaak slordig de bal, juist wanneer er ruimte ligt om er onderuit te voetballen en te counteren. Danny kwam er als verdedigende middenvelder bij en Patrick kwam er in voor Devi.

Met in ons achterhoofd de gelijke spelen van vorig seizoen en de manier hoe we bijvoorbeeld Bevelanders terug lieten komen na een 0-3 voorsprong, zat hier ook de gelijkmaker er dik in. Maar vandaag stelden we duidelijk een grens. Dat ging vandaag niet gebeuren. We bleven rustiger met de ballen die achter de verdediging vielen en gingen in de slotfase zelfs meer voetballen. We speelden weer op de helft van de tegenstander en dat was ook de plaats waar de scheidsrechter uiteindelijk voor het laatst op zijn fluit blies : 1-2

Dit was een goede basis voor de laatste 5 wedstrijden, waarin we ook die rust in de slotfase van het duel hard nodig zullen hebben.