Nadat het kampioenschap op de laatste speeldag was misgelopen (na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan!), kreeg Noormannen 1 nog een herkansing om promotie af te dwingen naar de 3e klasse.
Hiervoor moest worden afgerekend via een tweeluik met Lewedorpse boys  1. Lebo was op de 12e plaats geëindigd in de 3e klasse A. Het jaar ervoor waren zij gepromoveerd via de nacompetitie. In dat seizoen bleek Lebo 2x te sterk voor de Noormannen. Beide wedstrijden waren ruim in het voordeel van de ploeg uit Lewedorp: 5-1 en 4-1.

Wegens het overlijden van clubicoon Sjaak de Kooning van Lebo, werd de 1e wedstrijd in Westkapelle uitgesteld naar dinsdag 23-5. Trainer Lennard koos, mede door blessuregevallen, voor een andere tactiek dan in de reguliere competitie. Het 1-5-3-2 systeem bleek in de 1e helft een juiste tactiek. Buitenom het 1e kwartier waarin Lebo op 1-0 was gekomen, was Noormannen heer en meester. Het repareerde de achterstand en kwam nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Op aangeven van Mark maakten Ron en Erwin de treffers. Achteraf gezien kwam de rust misschien wel te vroeg. Lebo wist zich op dat moment namelijk geen raad met het spel van de Noormannen. De 2e helft ging Lebo opportunistischer spelen. Veel lange ballen (lees kick and rush) waren het gevolg van beide kanten. Een schitterend doelpunt van Lebo viel nog te noteren. Eindstand 2-2. Spanning alom, maar weinig goed voetbal. Alles lag dus nog open.

De uitwedstrijd op Lewedorp werd gespeeld in tropische omstandigheden, 30 graden met een zuchtje wind. Vooraf kwam Noormannen met juiste intentie/goed bedoelingen, achteraf kon echter snel geconcludeerd worden dat we geen enkele aanspraak hebben gemaakt op promotie vandaag. De 1e helft waren de kansen voor Lebo. De kansen kwamen vooral tot stand door fouten van onszelf. Echter is voetbal een spel van fouten en de hoeveelheid fouten zegt wellicht iets over de kwaliteit van Noormannen op dit moment en het kwaliteitsverschil met Lebo...

In de 2e helft werd het veldvoordeel uitgedrukt in doelpunten. Noormannen heeft slechts 1 kans kunnen noteren (welke niet eens gecreëerd was door ons eigen spel), Erwin veroverde de bal maar mistte oog in oog met de keeper. Eindstand 2-0.