Op Zaterdag 9 September werd de tweede bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld. De tegenstander was Breskens uitkomend in de derde klas zondag. Na de nederlaag van vorige week tegen Groede was iedereen gebrand om dit vandaag recht te zetten tegen Breskens.

Noormannen ging het veld in met de volgende opstelling :

Niels

Jacco     Rens      Jari         Finy

Julian    Mark      Jesse

Ron     Dylan     Devi

Noormannen begon de wedstrijd goed. Na 5 minuten lag de bal al in het doel nadat Mark de bal binnen tikte na een corner van Devi.
De organisatie stond goed en de duels werden gewonnen. Breskens had in balbezit overwicht maar tot kansen leidde dit nauwelijks. In de 18e minuut was het weer raak voor de Noormannen. Devi slingerde een prachtige bal in het strafschopgebied waar Dylan zijn hoofd tegenaan zette en de 2-0 maakte. Breskens kreeg geen grip op de wedstrijd. Veel foutjes van hun kant waar kansen uit ontstonden voor de Noormannen. In de 43e minuut werd na goed druk zetten de bal veroverd en kon Ron zo op de keeper af lopen. Hij speelde de bal af op de meelopende Dylan die de bal alleen maar in hoefde te tikken. We gingen de rust in met een 3-0 tussenstand.

Direct na rust wilde de veldspelers van Breskens de achterstand goed maken maar daar dacht de keeper van Breskens anders over. Een makkelijk te houden schot van Ron glipte tussendoor de handen van de keeper en rolde zo het doel in, 4-0. Noormannen bleef goed druk naar voren houden en liet Breskens niet aan hun spel komen. Na een onderschepping op het middenveld kon Mark Dylan voor het doel zetten die de keeper passeerde met een mooi schot.

Ruben kwam in het veld voor Mark en even later kwam Pedro er in voor Ron. Na de 5-0 kreeg Breskens weer iets meer grip over de wedstrijd wat nog leidde tot een aantal kansen voor hen maar door goed verdedigen of goed keeperswerk kwam hier geen doelpunt uit. Patrick kwam er nog in voor Dylan voor de laatste 10 minuten. De wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning.

Een puike overwinning waarin goed spel te zien was. Hopelijk houden we dit niveau vast en kunnen we dit volgende week weer laten zien  als we de laatste bekerwedstrijd tegen Sluis spelen.