Nadat we vorige week glansrijk van Bresjes hadden gewonnen, stond vandaag Sluis op het programma. Een zondag 5e-klasser die we op papier zouden moeten winnen. We waren nagenoeg compleet. Afwezig was Patrick Knevel (blessure) en Rens Janisse. Erwin was weer terug van vakantie.

Het was een regenachtige zaterdag en het was hoogst twijfelachtig of we konden spelen, maar de rayonhoofden van de Noormannen had, na een kano en stevige bak koffie, besloten dat we toch konden voetballen op veld 3.

Omdat we het de eerste wedstrijd hadden laten lopen (7-2 verlies…), moest er ruim gewonnen worden van Sluis om nog enige kans te maken. Dan nog moest Bresjes winnen van Groede.

De tactiek was onveranderd met vorige week 4-3-3 (met punt naar achter), en Lennard stuurde deze namen het veld in:

14. Erwin Pouwelse

We begonnen vrij onrustig aan de wedstrijd. Er moest vanaf het eerste fluitsignaal gas worden gegeven, maar dit resulteerde al snel in gehaast en onverzorgd spel. Ondanks het onrustige begin waren we sterker dan de tegenstander. in minuut 16 werd dan toch de ban gebroken, Dylan werd weggestuurd en kon op de keeper aflopen. Hij schoot helaas op de doelman, maar Devi was er als de kippen bij om de bal in het doel te schuiven 1-0! We pakten de bal snel uit de goal, er moest haast gemaakt worden om aan een positief doelsaldo te komen. We bleven de bovenliggende partij en na een aantal kleine kansjes was het dit maal wel raak voor Dylan, 2-0. De Noormannen bleef veel druk uitoefenen op opbouw van Sluis. In minuut 26 werd dit bijna omgezet in een goal, helaas schoot Pedro net naast.

Na de mogelijkheid, zakte het tempo tezamen met het niveau van de wedstrijd. Sluis kreeg mondjes maat kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot net voor rust. Jari verspeelde de bal op een gevaarlijke plek. Dit liet Sluis niet ongemoeid en scoorde de 2-1 net voor rust.

We gingen met een gemengd gevoel de rust in. 2-1 was geen afspiegeling van het niveauverschil. Er moest opgeschakeld worden van de 4e naar de 5e versnelling (aldus Lennard)

In de rust werd er 2x gewisseld en kwam Erwin erin voor Pedro, Mark verving Ruben.

Na de theepauze was iedereen goed wakker geschud en zat er meer vuur in de ploeg. De thee deed wonderen. In de 47e minuut werd de 3-1 al op het scorebord gezet, na een zoveelste goede corner van Devi was Jari die zijn foutje goed maakte. De kansen werden frequenter en paar minuten later was het weer raak, 4-1 door Erwin (assist Devi).

Heel erg spaarzaam kwam Sluis er eens uit en een enkele keer werd het gevaarlijk. Net na rust werd Niels geklopt, alleen Julian redde deze keer op lijn met een kopbal. Volgens Iek was de bal niet over de lijn, dus werd er met 4-1 verder gespeeld.

Het tempo bleef er goed in zitten en er werd snel rond getikt. De 5-1 hing in de lucht en in minuut 50 werd deze ook gemaakt door Julian (assist Mark). Na deze goal zakte het tempo weer wat en leken we wat op adem te moeten komen. 90 minuten lang gas geven in deze fase van het seizoen is wat teveel gevraagd. Ron werd ondertussen binnen de lijnen gebracht voor Jacco. Misschien kon deze wissel weer voor wat extra pit zorgen. Na een mooie aanval zette Dylan strak voor op Devi, die vrij stond, hij werd helaas niet gevonden. Maar een verdediger van Sluis verschalkte zijn eigen doelman 6-1 (62e minuut).

Op deze manier verschafte we onszelf een goed uitgangspositie om alsnog door te gaan in de beker. Dus er werd opnieuw een tandje bij gezet. We kregen in deze fase veel kansen, alleen werd er niet gescoord. We waren in de afronding wat slordiger en het zat ons in deze fase niet echt mee. Dylan kopte een schitterende voorzet tegen de touwen, en werd onterecht afgefloten voor buitenspel. Mark kreeg nog een goede mogelijkheid via een vrije trap, die ging net over (de ballenvanger).

10 minuten voor tijd legde Devi aan voor een corner, en deze keer vond het andermaal Jari 7-1. Er werd vanaf de kant ''10-10-10’’ gezongen. Dit gaf ons nog wat extra kracht om er nog een aantal goals te maken. 5 minuten voor tijd werd de 8-1 gemaakt via de kop van Dylan, andermaal was Devi de aangever.

Het scorebord bleef uiteindelijk steken op 8-1 en werd er tevreden terug gekeken naar onze laatste groepsduel in de beker. Maar zou dit genoeg zijn om door te mogen??

NB. Zondag jl. heeft vv Breskens met 5-2 gewonnen van Groede. Door deze uitslag mogen we verder in de beker en word het bekeravontuur hervat (net als vorige seizoen).