Noormannen trad vandaag aan tegen Nieuwland. Een pot die op papier gewonnen zou moeten worden. Het weer was ernaar om er een mooie wedstrijd van te maken. Het plan was om vroeg druk te zetten.

Mark Minderhoud

De Noormannen speelde in het begin in een te laag tempo. Door wat slordigheden kreeg Nieuwland een grote mogelijkheid. Gelukkig was Niels alert. Na een goed kwartier spelen kwamen we dan toch op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven. Erwin ronde mooi af 1-0.

Hierna werd de druk opgevoerd en het resulteerde al snel in de 2-0. Een overtreding werd begaan net buiten de ‘’16’’ en Finy krulde de bal in de verre hoek.

Het restant van de eerste helft werd uitgespeeld zonder noemenswaardige hoogtepunten. De Noormannen gingen met 2-0 aan de thee.

De trainer hamerde erop dat we feller moesten spelen de tweede helft en zo snel mogelijk de stand moesten uitbreiden. Laten zien dat er niks te halen valt op de Prelaat. Jari werd een linie opgeschoven naar het Middenveld.

Kort na rust werd er een overtreding begaan op Erwin binnen het zestienmeter gebied. Strafschop! Erwin benutte zelf de pingel en zodoende werd de 3-0 genoteerd.

Gestaag werd de stand uitgebreid en na een counter werd opnieuw Erwin alleen voor de goal gezet en scoorde zo zijn 3e van de middag. 4-0.

De overwinning leek een feit. Maar dan scoorde Nieuweland toch de 4-1. En later werd door miscommunicatie uit een corner nog 4-2 gemaakt.

Nieuwland deed nog verwoede pogingen om aansluiting te zoeken. Hierdoor kreeg de Noormannen veel ruimte en uit een snelle counter werd Dylan gezocht. De spits was niet zelfzuchtig en legde breed op de invaller Ron de Nooijer. Die zette de eindstand op het bord 5-2.

Volgende week spelen we uit naar Domburg.