Noormannen 2 start het seizoen met een oefenwedstrijd tegen Dauwendaele 2 dat in de 2e klasse reserve voetbalt. Op papier dus een lastige tegenstander. Om iedereen uit de eerste selectie voldoende ritme op te laten doen was het team aangevuld met een aantal eerste selectiespelers. Noormannen begon in de volgende opstelling:

Aron

Jacco – Niels v.B. – Finy – Jens

Arjen – Niels C – Jarno

Devi – Ruben – Julian H.

Wissels: Kris, Jelmer T. en Rico

Vanaf het begin van de wedstrijd had Dauwendaele zoals verwacht het meeste balbezit en zochten zij de aanval. Maar Noormannen stond defensief goed waardoor Dauwendaele veel moeite had om kansen te creëren. Vanuit counters wist Noormannen verschillende keren gevaarlijk te worden voor het doel Dauwendaele maar helaas konden deze kansen niet omgezet worden in een doelpunt waardoor er met een 0-0 stand kon worden gerust.

In de rust wisselde Noormannen Kris voor Arjen en Jelmer T. voor Jarno. Ook de tweede helft gaf het zelfde beeld als de eerste helft; Dauwendaele veel in de aanval en Noormannen die probeerde door middel van counters gevaarlijk te worden. Na ongeveer 55 minuten spelen leverde een van deze counters de 1-0 op. Ruben stuurde Devi de hoek in met een mooie pass. Waarop Jelmer met zijn eerste balcontact van het seizoen de 1-0 binnen kon knikken na een prima voorzet van Devi. Helaas voor de Noormannen duurde de voorsprong niet lang want 5 minuten later draaide een van de middenvelders van Dauwendaele weg bij Niels C. Omdat hierna niemand uitstapte in de verdediging kon de middenvelder vrij inschieten van net buiten de zestien. Aron was kansloos en het stond alweer 1-1. Gelijk na de 1-1 kwam Arjen in het veld voor Niels v.B. en Jarno voor Jens. Hierdoor zakten Jelmer T. en Kris een linie terug en kwamen Arjen en Jarno op het middenveld te spelen. Vrij snel na de wissels kwam Dauwendaele op een 1-2 voorsprong. Kris gaf een te korte terugspeelbal op Aron waarna de spits van Dauwendaele gemakkelijk kon scoren. Hierna sloeg bij Noormannen de vermoeidheid toe en kwam Dauwendaele 10 minuten later nog op een 1-3 voorsprong.

Al met al een nuttige en goede oefenwedstrijd van Noormannen 2. Wanneer met dezelfde inzet en discipline in de rest van het seizoen wordt gevoetbald kan het een leuk en mooi seizoen worden. Noormannen 2 oefent zaterdag 20 augustus nog tegen HHVC A1 en volgende week start de beker met wedstrijden tegen Nieuwland 2 en Meeuwen 4.