Noormannen kan door wat terugkerende festivalgangers vandaag beschikken over een nagenoeg complete selectie, enkel Rens Janisse (geniet zijn ontgroening van een studentenvereniging) en Jari Kaland (op trainingskamp in Portugal) ontbreken vandaag.

VCK is deze voorbereiding geen onbekende voor Noormannen, in Koudekerke werd het 4-3 in het voordeel van VCK. In Koudekerke werd duidelijk dat VCK een technisch zeer goede ploeg heeft met veel van positie wisselende middenvelders en creatieve spitsen, vooral met het middenveld had Noormannen in de uitwedstrijd veel moeite.

Aan de volgende 11 de taak om vandaag te laten zien dat het snelle leerlingen zijn: Niels van A, Jacco, Jesse, Rens de V, Jens, Danny, Julian, Erwin ©, Ron, Mark en Dylan

Vandaag beginnen op de bank: Patrick, Pieter-Jan en Pedro

Aan het begin van de wedstrijd is te zien dat beide ploegen veel last hebben van de hoge temperatuur, VCK mag de bal in de achterhoede rond laten gaan en Noormannen vind het tot zover wel prima. Gelukkig voor de massaal toegestroomde Noormannen fans is het na een minuut op 20 hun ploeg die het initiatief neemt. Noormannen ziet dat VCK veel ruimte laat achter de verdediging en het is Niels, die met goede lange ballen Ron en Dylan keer op keer de diepte instuurt.

Helaas ontbreekt de scherpte in de eindpass en worden Mark en Erwin niet op de juiste manier bedient. Noormannen komt geen moment in de problemen en heeft dit vooral te danken aan het collectief druk zetten op de verdediging en middenveld van VCK. Waar VCK in de uitwedstrijd de ruimte kreeg om veel van positie te wisselen is het vandaag vooral veroordeeld tot het spelen van de lange bal, gelukkig zijn het Rens en Jesse die hier ieder keer weer een antwoord op hebben.

Terwijl iedereen op sportpark Prelaat, met nog 3 minuten te gaan, zit te wachten op een Noormannen goal is het toch VCK dat op voorsprong komt. Noormannen is in haar enthousiasme alleen maar bezig met de aanval, vergeet de restverdediging en laat zich verrassen door een snelle ingooi van VCK, de linksbuiten geeft een perfecte voorzet en de spits schiet deze op prachtige wijze in het dak van het doel. Zo gaan we rusten met een 0-1 voorsprong in het voordeel van VCK.

De tweede helft eigenlijk precies hetzelfde beeld als in de eerste, Noormannen zet VCK vanaf de laatste linie onder druk en wint ieder duel op het middenveld. Een kleine 10 minuten na rust mag Mark aanleggen voor een vrije trap van een meter of 25. Deze harde vrije trap smoort in de muur maar het is een goed oplettende Rens die uit de rebound de 1-1 binnentikt. Voor Rens alweer zijn tweede goal in deze bekercampagne, het lijkt er dus op dat Rens zijn droogte definitief achter zich heeft gelaten, hopelijk gaat Noormannen hier in de competitie ook nog veel plezier aan beleven.

Noormannen laat na de 1-1 direct zien dat het gaat voor de volle winst, wat resulteert in een aantal goede kansen. Zo zet Mark met een prachtige dieptepass Erwin alleen voor de keeper, helaas voor Noormannen is de keeper van VCK een sta in de weg en blijft de stand 1-1. Na 60 minuten word de moegestreden Mark vervangen door Pedro. Wellicht dat het vizier van Pedro iets scherper staat dan in Schoondijke (het gerucht gaat dat de materiaalman nog steeds opzoek is naar de wedstrijdbal).

Noormannen blijft de betere partij en het is na 70 minuten Ron die over rechts doorkomt en de goed meegelopen Dylan bedient, Dylan hoeft maar tegen deze perfecte voorzet aan te lopen, 2-1.

Waar VCK zich vooral laat zien door het mopperen en zeuren op elkaar is het Noormannen dat de wedstrijd meer en meer naar zich toe trekt, VCK komt er niet meer aan te pas en verliest bijna elk duel op het middenveld.

In de 85 minuut is het Erwin die Dylan de diepte instuurt, Dylan geeft de bal vervolgens breed op Pedro die de bal hard in de verre hoek schiet, 3-1. Jacco mag na een verdienstelijke pot gaan douchen en word vervangen door Patrick.

Het lijkt erop dat Noormannen niet meer in de problemen komt en de wedstrijd rustig uit kan spelen, maar Noormannen laat zich 2 minuten voor tijd weer verrassen door VCK, door een miscommunicatie in de verdediging moet Niels zich nog uiterst inspannen om de 3-2 te voorkomen, gelukkig voor Noormannen weet de spits de rebound voor open goal niet te verzilveren en blijft het alsnog 3-1.

Al met al een prima avond voor Noormannen, Noormannen had eigenlijk de gehele wedstrijd het betere van het spel en liet zien dat het een echte ploeg is die voor elkaar wil werken en dat het op tactisch en conditioneel vlak prima in elkaar steekt.

Noormannen heeft het dus komende zaterdag zelf in de hand of het zich plaatst voor de volgende ronde in de beker. Vogelwaarde is dan de tegenstander op sportpark de Prelaat, Vogelwaarde verloor de eerste bekerwedstrijd met 0-7 van VCK en speelde vandaag met 3-3 gelijk tegen Schoondijke.

Van onderschatting mag echter geen sprake zijn en Noormannen zal alles op alles moeten zetten om de volgende ronde van de beker te bereiken.

Ik kan mij voorstellen dat u als Noormannen supporter deze primeur sinds de overstap naar de zaterdag niet wil missen. Mijn tip voor zaterdag is dan ook: kom op tijd! Dit om lange wachtrijen te voorkomen! ……Tot zaterdag!