Noormannen - Nieuwland bleek een wedstrijd met meerdere gezichten. Op voorhand had je de wedstrijd willen, zeker kunnen en ergens ook wel moeten winnen. Wanneer je met de rust tegen een 0 - 2 achterstand aankijkt, dan zou je met een gelijkspel niet eens meer ontevreden zijn. Maar als je dat gelijke spel na een uur spelen al op het bord hebt staan en dus nog een half uur hebt om tegen een toch niet al te sterke ploeg nog een overwinning te behalen, dan is een gelijkspel verre van bevredigend. Maar tevreden of ontevreden, Noormannen - Nieuwland is geëindigd in 2 - 2. 
 
Voor de Prognostiek een interessante uitslag, want een G wordt minder vaak ingevuld dan een U of T en de verwachtingen van een ploeg als Nieuwland zijn doorgaans niet hoog. Deelnemers die op hun formulier dus voor verrassingen gaan, kunnen met uitslagen als deze sprongen maken op de ranglijst. En zo deed ook Rachel Richard, de dochter van. Rachel haalde een full pull en zit nu op het vinkentouw wat betreft haar positionering ten opzichte van de top-4. In de top-4 zelf wist geen enkele deelnemers punten te halen. Wie dat wel nog flink deed is Stijn Cijvat dankzij een correct voorspelde uitslag. Omdat Stijn de 2 - 2 combineerde met een U blijft het voor hem bij 7 punten. Ook Stijn kan met zijn huidige klassering de top-4 ruiken. Tot slot haalden 4 van de overgebleven 52 deelnemers, te weten Josianne Janse, Levien Minderhoud, Willem Alewijnse en Leo Stroet, nog een 3-punter door een correct voorspelde Toto (G dus). Laatst genoemde voert de druk op Vincent Toutenhoofd, die nog altijd stijf onderaan staat, verder op door het gat met hem te vergoten naar 6 punten. 
 
De uitslag was niet alleen interessant vanwege het gelijkspel, maar ook vanwege de doelpuntenmakers. Voor Noormannen wist Ed namelijk het net te vinden en laat een van de open vragen nou net zijn hoeveel keer Ed dit seizoen het net weet te vinden. We kunnen dus +1 noteren voor Ed. 
 
Alle 54 deelnemers samen vulden een totaal van 139 doelpunten voor en 50 doelpunten tegen in. Dat geeft een gemiddelde van 2,6 - 0,9 en dus 3 - 1. 3 - 1 was met 11x ook de vaakst ingevulde uitslag, gevolgd door 2 - 1 (8x), 3 - 0 (7x) en 2 - 0 (6x). Helaas kon het vlaggenschip niet aan die verwachtingen voldoen. Het werd 2 - 2 en die uitslag was dus 2x (Rachel en Stijn) juist voorspeld. Opvallend is ook dat er voor deze wedstrijd maar weinig Wasschappelse nederlagen werden voorspeld, want met 4 uit 54 is dat aantal laag. Ondanks dat het invullen van verrassingen kan lonen, kun je er dus ook in doorslaan en heb je niets Marije Elzinga (1 - 3), Jacco Cijsouw (2 - 4), Kitty den Hollander (2 - 3) en Niels van Belzen (2 - 3). Volgende keer beter. 
 
Op zaterdag 11 mei speelt Noormannen de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. MZVC komt dan op bezoek en strijdt dan mogelijk voor de laatste kans op handhaving. Bij verlies zou het doek voor de Middelburgse formatie dan zomaar al gevallen kunnen zijn. Op 4 mei speelt Noormannen de eveneens zeer belangrijke wedstrijd uit tegen Veere. 
 
Voor Noormannen 1 blijft de spanning om te snijden. Dankzij het gelijkspel tegen Nieuwland (2 - 2) en de nederlagen bij de concurrenten 'wint' Noormannen toch 1 punt ten opzichte van de naaste belagers. Dat hadden er 3 kunnen zijn, maar in het voetbal krijgt men niet altijd wat men verdient. Met nog 4 wedstrijden te gaan bezet Noormannen de veilige 8e plaats in de ranglijst met 1 punt voorsprong op Apollo '69 (en een doelsaldo van +5). De ranglijst rondom de felbegeerde plek 8 is als volgt: 

afbeelding 1
 
Zoals in eerdere berichten genoemd heeft en houdt Noormannen op papier het makkelijkste programma, bezien vanuit de plekken op de ranglijst van de komende tegenstanders. Dat maakt Noormannen favoriet voor handhaving, maar de mannen 'moeten dat nog wel even doen' . Voetbalzuid.nl heeft een soort eigen Prognostiek want de website maakt ook voorspellingen van de wedstrijden. Volgens de website speelt Noormannen gelijk tegen Veere en wint het daarna achtereenvolgens van MZVC, Jong Ambon en Rillandia met een totaal doelsaldo over die wedstrijden van 9 - 2. Als Noormannen dat in de praktijk weet te brengen, pakt het dus 10 van de 12 punten en is het voor handhaving alleen afhankelijk van Apollo, dat er 11 van de 12 moet halen om minimaal met Noormannen gelijk te komen. Volgens voetbalzuid.nl verliest Apollo van Kruiningen, speelt gelijk tegen Nieuwland, verliest van Veere en wint van MZVC. Dat betekent slechts 4 punten uit de mogelijke 12. Maar ook Veere zou het toch nog penibel kunnen worden. Volgens voetbalzuid.nl spelen ze gelijk tegen Noormannen, gelijk tegen Wemeldinge, winnen ze dus van Apollo en verliezen ze op de laatste speeldag van Nieuwdorp. Maar wat als Apollo wint van Veere? Dan heeft Apollo 7 punten en Veere slechts 2, wat betekent dat beide ploegen in punten gelijk komen en dat het doelsaldo dus de doorslag moet geven. Dan staat periodekampioen Veere dus wellicht op degraderen. 
 
afbeelding 2
 
Voor Noormannen geldt in ieder geval dat het alles in eigen hand heeft. En als de voorspellingen van voetbalzuid.nl enigszins uitkomen, dan heeft zelfs Noormannen ruimte om punten te morsen, al wordt het dan wel afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. 
 
Conclusie is dat het wellicht tot op de laatste speeldag spannend blijft wie er precies naar de nieuw te vormen 5e klasse van het zaterdag voetbal zullen degraderen. Noormannen hoopt in ieder geval op jullie support. Bijzijn is meemaken!!  
 
 
 
7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Dat is op zich geen verkeerd moyenne, maar wel een hoognodig moyenne. Met de versterkte declaratieregeling in ogenschouw nemend zijn de 6 nog resterende wedstrijden absoluut finales te noemen, vooralsnog. Noormannen staat op de veilige 8e plaats met 1 punt voorsprong op nummer 9 Apollo en 3 punten voorsprong op nummer 10 Wemeldinge. De volgende horde luistert naar de naam Kruiningen (de huidige nummer 4) en zal komend weekend moeten worden genomen. Overigens speelt nummer 7 Nieuwland (4 punten meer dan Noormannen) dan tegen het hoger geklasseerde Goes. 
 
Dan de Prognostiek. De Prognostiek kent liefst 4 full pulls: Dylan Knevel, Lennard Kerkhove, Dario Schepens en Jan Dekker. Allen krijgen 10 punten aan hun seizoenstotaal bijgeschreven. Proficiat! Voor Dylan betekent dit zelfs dat ie is doorgestoomd naar de koppositie! Maar ook Sjako blijft dankzij een juist voorspelde toto nog steeds koploper. Ook voor Lennard betekent de full pull een plek in de felbegeerde top-4 en wel op een gedeelde 4e plek. Lennard deelt deze plek met Cas Joosse en Jordy Conte, die beiden de toto juist hadden voorspeld. Michael Dekker staat 3e. Jordi Cijsouw haalde deze ronde geen punten en zakt daardoor weg uit de top-4. In totaal hadden 27 deelnemers de toto juist voorspeld. 
Een ander vermeldenswaardig feitje is dat Niels Coppoolse eindelijk van de hatelijke 0 is afgekomen. Niels had, overigens samen met Sander Riemens, de uitslag 3 - 1 correct voorspeld, en mag daarmee gelijk 7 punten aan zijn seizoenstotaal bijschrijven. Klasse, Niels! Vincent Toutenhoofd blijft hekkensluiter. Er moet nou eenmaal iemand onderaan staan, niet waar? 
 
Alle 54 deelnemers samen vulden een totaal van 110 doelpunten voor en 40 doelpunten tegen in. Dat geeft een gemiddelde van 2,0 - 0,9 en dus 2 - 1. Het werd 3 - 1 en die uitslag was dus 6x juist voorspeld, net als 1 - 0, terwijl de modus op 2 - 0 (7x) uitkwam. 
 
 

Voor Noormannen 1 is de spanning om te snijden. Met nog 5 wedstrijden te gaan bezet het de veilige 8e plaats in de ranglijst, dankzij een doelsaldo van +2 ten opzichte van naaste belager Apollo '69 dat evenveel punten heeft. Zoals in het afgelopen wedstrijdverslag al was te lezen heeft Noormannen op papier het makkelijkste programma, bezien vanuit de plekken op de ranglijst van de komende tegenstanders. De praktijk bleek andermaal weerbarstiger. Noormannen verloor conform ranglijstverwachting van toen nummer 4 Kruiningen, terwijl Nieuwland tegen de ranglijstverwachting in won van toen nummer 3 Goes en ook Apollo verraste met een gelijkspel tegen nummer 2 GPC. Wemeldinge verloor 'gewoon' van Nieuwdorp. En dankzij een overwinning is ook MZVC tot 3 punten genaderd. Dat maakt de ranglijst rondom de felbegeerde plek 8 als volgt: 

 tabel 1

 
Nu we weer een week dichterbij het slot van de competitie heeft Noormannen nog steeds op papier relatief het makkelijkste programma. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Nieuwland op het programma en dat lijkt een cruciale wedstrijd voor zowel Nieuwland, die bij winst de kans op handhaving aanzienlijk vergroten, als Noormannen, die bij winst de druk op de concurrenten flink verhoogt. Net als vorige keer, toen het overigens niet helemaal zo uitpakte, is het aannemelijk dat de concurrenten puntverlies lijden. Zelf winnen is dus van cruciaal belang. Zie het programma van de 6 ploegen die nog strijden voor handhaving hieronder. 
 
tabel 2
 
Mocht het nog niet duidelijk zijn: het vlaggenschip kan alle mogelijke steun gebruiken in de strijd om handhaving. Komt allen aanstaande zaterdag naar sportpark De Prelaat en juich, schreeuw of brul Noormannen 1 naar een overwinning! We rekenen op u. 
 
 
 

Na een vrij Paasweekend wordt vandaag de competitie weer hervat. Spanning alom in de 4e klasse B. In principe moet elke ploeg vanaf plek 4 naar beneden nog punten halen om zich veilig te spelen. Alhoewel nummer 5 Nieuwdorp misschien meer oog zal hebben voor de 3e plaats - dat gat is 3 punten - geldt dat dus ook voor hen. De bezoekers hebben op dit moment een marge van 9 punten op een degradatieplaats. Doordat bijna alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan zo'n voorsprong na een aantal nederlagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

De laatste jaren hebben bewezen dat in ieder geval Noormannen en Nieuwdorp aan elkaar gewaagd zijn. Vorig seizoen degradeerden beide ploegen uit de 3e klasse A. In dat seizoen speelden beide ploegen zowel in Westkapelle als in Nieuwdorp gelijk. Dit seizoen eindigde de heenwedstrijd, u raadt het al, ook in een gelijkspel: 2-2. 

Buitenom de zwakke 1e periode van Noormannen heeft de ploeg bewezen iedere tegenstander partij te kunnen bieden. Gevoelsmatig staat het dan ook te laag in de ranglijst. De ploeg zal zich echter wel moeten belonen voor het harde werken en redelijke spel. De komende 2 maanden gaan we zien welke kant het kwartje op gaat vallen. De ploeg kan in ieder geval alle steun gebruiken van het thuispubliek. Zo ook vandaag.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal een minuut stilte worden gehouden. Dit in verband met het overlijden van erelid André Toutenhoofd.