Dauwendaele O15-2 - Noormannen O15-1 0-6 (0-3). Onder het genot van een prachtig Middelburgs zonnetje en een prima bespeelbare mat werd er om 11.00 door de zeer jonge scheidsrechter het beginsignaal gegeven. Van Dauwendaele wisten we dat ze het elke ploeg lastig kunnen maken, zo wonnen ze vorige week van De Meeuwen en wist Domburg hier maar nipt met 0-2 te winnen, waken voor onderschatting dus! 

Direct in de eerste minuut een goede aanval waarbij Emiel als eindstation een been van de tegensloeg treft. De gegeven corner werd prima binnen gekopt door Aron die mee naar voren was gekomen. Vervolgens duurt het even voordat we nieuwe goede kansen creëren, met name omdat we in balbezit te slordig spelen door teveel te kiezen voor eigen succes, teveel met de bal dribbelen of positioneel de verkeerde keuzes maken. Wel word er nog twee keer gescoord door Mano op aangeven van Damian en Noah. Ruststand 0-3. 

 

In de rust de verbeterpunten doorgenomen en die proberen mee te nemen naar het tweede bedrijf. Dat lukte redelijk, maar helaas waren er nog teveel slordigheden waardoor we niet lekker in de wedstrijd kwamen en slechts 3 keer wisten te scoren ondanks legio kansen. Mano wist nog 2 maal doel te treffen en Pierce scoorde zijn eerste van het seizoen uit een penalty. 

Positief van deze wedstrijd is dat we weer 3 punten hebben en dat O13 keeper Levien de 0 houdt, klasse Levien! 

Volgende week in onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie spelen we de uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg om 11.15. Op dat zelfde tijdstip speelt koploper Domburg ook haar laatste wedstrijd, mochten onze buren morgen de inhaalwedstrijd tegen GPC of zaterdag uit naar Arnemuiden punten laten liggen, kunnen we in Middelburg onszelf kampioen noemen, alleen hebben we het dus niet in eigen hand. 

Momenteel is ons doelsaldo +60 en dat van Domburg +59: stel Domburg wint morgen met 8-0 van GPC en ze verspelen punten tegen Arnemuiden, in het slechtste geval dus met 1 doelpunt verschil, dan staat Domburg op +66 na die laatste wedstrijd en moeten wij minimaal 7-0 winnen van Middelburg. 

Dat we het niet in eigen hand hebben is duidelijk, maar zolang we nog kans hebben op het kampioenschap blijven we er volop voor knokken. Als er volgende week zaterdag niks op het programma staat, kom dan om 11.15 de O15 aanmoedigen voor Eem mogelijk kampioenschap!