Nieuwland O15 - Noormannen O15 0-1 (0-0) 11 maart 2017 was de dag dat Nieuwland O15 uit op het programma stond. Voor het eerst weer een stralend zonnetje en prachtig voetbalweer. Nieuwland is dit seizoen na 3 wedstrijden gespeeld te hebben nog ongeslagen, 1 keer een overwinning en 2 maal een gelijkspel.

Vorige wedstrijden werd er in de warming up slap, ongeïnspireerd en gedemotiveerd meegedaan en kon je dat ook merken in de beginfase van de wedstrijd. Nu was dat zeker niet het geval. Over de voorbereiding niks anders dan vele complimenten!

De gehele 1e helft heeft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Allebei de ploegen krijgen wat kleine kansen, maar hele grote worden er niet gecreëerd. Nieuwland is alleen gevaarlijk via standaardsituaties, maar een vrije trap in de muur, corner naast gekopt, overgeschoten of keeper Levien die hem tegenhield, gingen er allen niet in. Zelf krijgen we 2 kansen via Tom die er helaas allebei niet ingaan en ging een zekere strafschop aan onze neus voorbij. Tot twee keer toe werd er een overtreding binnen de zestien gemaakt op Mano, maar wilde de scheidsrechter van een strafschop niets weten. Verder was de 1e helft een helft waarbij vele duels werden uitgevochten. Nieuwland deed dit heel slim door veel vast te houden na balverlies of een overtreding te maken op het moment dat wij de counter in gingen.

In de rust erop gehamerd door te blijven voetballen als in de 1e helft maar minder in de duels te komen, dus proberen snel het spel te verplaatsten van kant naar kant. Dit lukte vrij goed en verdedigend stond het de 2e helft echt als een huis! Naar mate de 2e helft zich vorderde zag je dat we steeds meer een overwicht kregen op de tegenstander. Ze probeerden wel constant in de duels te komen maar conditioneel werd het steeds minder bij Nieuwland. Bij ons was dit zeker niet het geval en gingen we dus vol op zoek naar de openingstreffer in de wedstrijd. 14 minuten voor tijd kwam deze dan ook eindelijk. Na een bal van achteruit werd Tom met zijn snelheid de diepte in gestuurd en wist hij de bal over de uitkomende keeper in het lege doel te schieten, 0-1!!!!

In de resterende 14 minuten kreeg Mano nog een kans 1 op 1 met de keeper, maar deze keer wist onze topschutter de bal niet langs de keeper te krijgen. Daarna kwam Nieuwland nog een aantal keren gevaarlijk dichtbij, maar onder andere de vrije trap op randje zestien ging er gelukkig voor ons niet in en daarmee nemen we 3 hele hele belangrijke punten mee naar huis.

Terugkijkend op deze wedstrijd mogen we allemaal heel erg trots zijn dat we in dit vechtduel, met 2 O13 spelers prima overeind zijn gebleven en geen doelpunt hebben geïncasseerd. Luuk en Levien bedankt voor jullie goeie positieve bijdrage. Het veldspel was ook deze week weer wat beter en zodoende kijken we al weer uit naar de volgende wedstrijd in de competitie. Eerst aankomende vrijdag een teamuitje en op zaterdag de thuiswedstrijd tegen Axel om 10.30. Voor spektakel, goed voetbal, hard werkende spelers en een fantastisch team kom dan gerust naar de Prelaat om ons te steunen en aan te moedigen!!

Eerst nog lekker nagenieten van deze prachtige overwinning :)