Na het 1-1 gelijkspel in en tegen Spui afgelopen week is er voor de Noormannen alles aan gelegen om de comfortabele voorsprong van 5 punten op Bevelanders te behouden, daarom zal er gewonnen moeten worden van Zeeland Sport.

Noormannen verloor vorige week niet alleen 2 kostbare punten in de race om het kampioenschap, Erwin en Jari zijn tegen Spui dusdanig geblesseerd geraakt dat Zeeland Sport voor hen te vroeg komt, Jens kampt nog steeds met een enkelblessure maar lijkt op de weg terug.

De tegenstander van vandaag is bezig aan een sterke reeks en heeft na de 5-1 nederlaag op sportpark de prelaat slechts 1 keer verloren en 5 keer gewonnen.

Aan de volgende spelers de taak om vandaag te strijden voor het maximaal te verkrijgen punten, 3 stuks!

Niels van A, Jacco, Jesse, Rens de V, Finy, Julian, Danny H, Rens J, Dylan, Mark en Ron

Devi, Remco en Pedro nemen vandaag plaats op de bank.

Het is na 5 minuten spelen duidelijk dat Noormannen moeite heeft met het matige kunstgrasveld in Vlissingen. Ballen worden te hard of te zacht ingespeeld en menig Noormannen speler heeft moeite met het inschatten van de enthousiast stuiterende bal.

Naarmate de eerste helft vordert is het Zeeland Sport dat de controle over de wedstrijd heeft, Noormannen heeft moeite met de 4-4-2 formatie met uitstappende middenvelders waardoor Noormannen backs Finy en Jacco continu onder druk staan als ze in balbezit komen.

Wat Noormannen laat zien zijn misverstanden , veel te grote ruimtes en vooral veel onnodig balverlies.

Het is dan ook Zeeland Sport die na 40 minuten spelen geheel terecht op voorsprong komt, via ongelukkig balverlies op het middenveld kan Zeeland Sport de rechtsmidden inspelen, deze kan op zijn beurt kiezen uit 3 vrijstaande medespelers, 1-0

In de rust grijpt coach Lennart in en zakt Mark terug naar de positie achter de spits en maakt Julian plaats voor Pedro.

De tweede helft kiest Noormannen ervoor om veel de lange bal te hanteren wat effect blijkt te hebben, na 5 minuten spelen is het na een mooie diepe bal van Jesse, Mark die aan de buitenspelval ontsnapt en de bal zeer beheerst over de keeper heen schiet, 1-1

Hierna lijkt Zeeland Sport wat van slag en is het vooral Noormannen die de wedstrijd domineert. Na 10 minuten spelen is Pedro alleen op weg richting de goal als de Zeeland Sport verdediger aan de noodrem trekt, normaliter zou de Zeeland Sport verdediger hier kunnen gaan douchen maar de jonge leidsman past de voordeelregel toe en spaart zodoende de ploeg uit Vlissingen.

Noormannen gaat onverminderd door opzoek naar de voorsprong en na krijgt na 20 minuten spelen wat het verdient, Finy stuurt met een schitterende dieptepass Dylan weg, Dylan omspeelt de keeper en schiet de bal in het lege doel, 1-2.

Een paar minuten later zet diezelfde Dylan de voor Jacco ingevallen Remco alleen voor de keeper en lijkt op weg naar de 1-3, helaas voor Noormannen laat de grensrechter zich van zijn minst sportieve kant zien en vlagt deze aanval af.

Enkele minuten later lijkt Mark alsnog de beslissing binnen te schieten maar is het de doelman van Zeeland Sport die de vrije trap van Mark op aan katachtige wijze weet te pakken.

Waar iedereen de 1-3 voor Noormannen verwacht is het aan de andere kant Zeeland Sport wat er onverwacht uitkomt en door een mooie steekbal de spits alleen voor Niels zet, die bedenkt zich geen moment en schiet de 2-2 binnen.

Met nog 5 minuten op de klok kan het alle kanten op en is Pedro na een mooie voorzet van Finy nog dicht bij de 2-3, helaas voor Noormannen kan hij zijn kopbal geen snelheid meegeven. Met nog 1 minuut te gaan verspeeld de ingevallen Devi op rechts de bal, verlegt Zeeland Sport het spel en staat het in 3 balcontacten alleen voor Niels, de spits weet met dit buitenkansje wel raad en schiet de beslissende 3-2 binnen.

Noormannen krijgt weer een flinke tik te verwerken en ziet zowel Bevelanders als Zeeland Sport tot 2 punten naderen. Echter heeft Bevelanders nog 20 minuten te spelen tegen de Westhoek, deze wedstrijd werd bij een 3-2 stand in het voordeel van Bevelanders gestaakt door een onfortuinlijke bal op het hoofd van leidsman de Boer. Wanneer er in de 20 minuten niks veranderd zal Bevelanders de koppositie van Noormannen overnemen.

Gezien het feit dat Bevelanders nog op bezoek komt in Westkapelle heeft Noormannen het nog steeds in eigen hand, alleen is er behoorlijk werk aan de winkel en deze week zal Noormannen zich weer moeten herpakken richting de altijd lastige uitwedstrijd bij DwO ’15. Vorig seizoen werd hier met 1-1 gelijkgespeeld.