Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Middelburgse Zaterdag Voetbal Club. Bij de ploeg van MZVC staat er voor de Noormannen een oude bekende onder de lat, Enrico Howler. Enrico heeft nog een aantal jaar bij de Noormannen gekeept in de jeugd en bij de senioren, hij zal er alles aan doen om de Noormannen van scoren te houden.

Vandaag waren er wat wijzingen t.o.v. vorige weekin het elftal, er kwamen 3 geblesseerden terug. De elf die het moesten doen vandaag voor de Noormannen:

Niels
Jacco Jari Rens de V Ron
Rens J Pieter-Jan
Erwin©
Devi Mark Dylan

De eerste helft werd er voor de verandering naar de kantine kant gevoetbald, tijdens deze eerste helft hadden we een stevige briesje in de rug. MZVC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg daarom ook de eerste kansen. De linksbuiten van MZVC komt alleen af op de keeper, gelukkig voor ons maakt Niels een goede redding. In de rebound valt de bal voor de voeten van de spits en kan zo de bal binnen schieten, maar het was weer Niels die met een katachtige reflex weer voor de bal springt. Aan de kant van Noormannen konden we geen echt goede kansen creëren, op een paar vrije trappen en corners na konden we niet gevaarlijk worden voor het doel van Enrico.

In de 2de helft werd er beter gevoetbald tegen de wind in. Na een kwartiertje spelen was het dan ook eindelijk raak uit een corner voor de Noormannen. Een prima corner van Devi werd in de pot gegooid, waar de 2,10meter lange doelman Enrico bleef staan kon Dylan de lucht in om de bal binnen te knikken. Het tweede doelpunt is een slimme vrijetrap van Jacco, die op het eerste gezicht in de grond trapt, maar slim langst de muur de bal mee geeft aan Mark die de bal netjes in het doel schuift (2-0). MZVC kan geen vuist meer maken, ze proberen met de lange bal naar voren te komen. Veel ballen werden te hard gespeeld die Niels dan voor het oprapen had. Jari en Rens de V wonnen de meeste luchtduels waardoor MZVC niet verder kwam dan de verdedigende middenvelder.

Tegen het einde was het weer uit een corner van Devi won Dylan een luchtduel van zijn tegenstander en kopt richting de grond, waardoor Pieter-Jan het laatste nodige zetje aan de bal kan geven, 3-0.

Volgende week gaan we op bezoek bij een nieuwe club, SJO FC De Westhoek. Waar de wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend (althans bij mij dan). Dit zal een lastige pot worden, gezien de laatste resultaten de tegenstander.