Zaterdag 8 april stond de topper in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal op het programma. Thuis ontvingen we v.v. de Bevelanders, op dat moment de nummer 2 in de competitie. De heen wedstrijd werd in oktober van het afgelopen jaar een remise, 3-3. Dit nadat een 3-0 voorsprong met de rust werd weggeven. Bij winst zou vandaag een grote stap naar de titel worden gezet. Bij verlies zouden we het initiatief op deze eventuele titel kwijt zijn. Het werd echter, net als eerder dit seizoen, een gelijkspel.

Noormannen begon met Aron van Sluijs als keeper. Dit omdat 1e keus Niels van Alphen de komende 3 wedstrijden een schorsing uitzit. Aron heeft dit meer dan uitstekend ingevuld, wat een groot compliment verdiend. Verder begon ten opzichte van vorige week Pieter Jan weer in de basis, die momenteel in goede vorm steekt. De volledige opstelling was als volgt: Aron; Jesse, Rens de V, Jari, Ron; Pieter Jan, Rens J, Erwin; Mark, Pedro en Dylan. Wissels waren Jacco, Devie en Julian.

Veel publiek zag op een zonnige (wegens oosten wind, een frisse) middag dat Bevelanders het beste van het spel had in de 1e helft. Zij leken zich bewust van het feit dat het voor hen wel eens alles of niets kon zijn vandaag. Noormannen werd met name op inzet en felheid vaak afgetroefd. Dit kwam tot uiting dat achterin soms knullig werd verdedigd, duels op het middenveld vaak werden verloren en in de voorhoede met te weinig druk vooruit werd gevoetbald. Een aantal kansjes kwamen er wel voor de Noormannen. Grootse was voor Rens J., die na een afgeslagen vrije trap alleen voor de keeper kwam. Echter hij faalde oog in oog met de keeper uit Kamperland. 10 minuten voor rust was het aan de andere kant wel raak. Nadat Aron eerst nog katachtig redde op de doellijn, was het 10 seconde later via een kopbal wel raak.

De rust benutte Lennard om 1 wissel door te voeren. Davy kwam in het veld voor Pedro. Tevens werd in een kort maar krachtige speech verteld dat de ploeg minder de lange bal moest hanteren en met meer inzet moest gaan voetballen. Dit om niet het kaas van ons brood te laten eten.

De woorden werden na rust vaker omgezet in daden. Noormannen bouwde meer op van achteruit en gaf Bevelanders nauwelijks de kans om op adem te komen. Waar we normaal makkelijk scoren in een wedstrijd, bleef dit nu echter uit. Uiteindelijk werd het (meer dan verdiend) doel toch gevonden na ongeveer 5 kwartier spelen. Erwin scoorde met een lob over de uitgekomen keeper van Bevelanders. Mogelijk had er misschien in de laatste 10 minuten nog meer ingezeten. De nummer 9 van Bevelanders ging namelijk 2 keer de fout in, wat resulteerde in een terechte rode kaart. Het overwicht van een man meer kon helaas niet uitgedrukt worden met een extra doelpunt. Achteraf gezien een terecht gelijkspel en gezien de stand na 75 minuten van 0-1, mogen we blij zijn met het gewonnen punt.

De stand leert ons dat we na 20 wedstrijden van de competitie nog steeds kloploper zijn. Momenteel hebben we 3 punten voorsprong op nummer 2 Veere en 4 punten op Bevelanders. Laatst genoemde speelt volgende week nog hun wedstrijd tegen FC de Westhoek uit, waarin het met 3-2 leidt. Ons rest nog 2 finales, namelijk 29 april in en tegen Heinkenszand en 6 mei thuis tegen Veere. Hierbij kunnen we uiteraard weer alle support gebruiken.