Domburg O15 - Noormannen O15 0-4 (0-3)

Op deze zonnige woensdagavond stond de derby tegen Domburg op het programma, inzet de 2e plaats in de competitie achter Cadzand/Groede.

In theorie zouden we nog wel kampioen kunnen worden, maar in de praktijk zal dit heel lastig worden als je kijkt naar de kwaliteit van de Zeeuws Vlamingen. Ik het begin van dit seizoen gingen we er flink af tegen Domburg, naar mate het seizoen vorderde worden we als individu en team steeds beter en beter, dus een mooie kans dat vanavond te tonen aan het eind van het seizoen.

Voor de wedstrijd benadrukt vanaf minuut 1 er bovenop te zitten en geen ruimte weg te geven en de duels bikkelhard ingaan. Dit lukte dan ook meteen vanaf het eerste moment. We zetten als collectief goed druk en Domburg weet geen raad met onze organisatie. Wij strijden voor elke meter en dat wordt beloond want na een kwartier staan we 0-2 voor door goals van Tygo. Ook de 0-3 voor rust van Tygo mag er zijn. Daar tegenover staat dat we geen 1 kans hebben weggeven en we zelf nog legio kansen hebben gecreëerd. Echt een genot om naar dit spel te kijken was het. Iedereen die bij de wedstrijd aanwezig was als toeschouwer en bovenal als onderdeel van het team zelf heeft de beste 1e helft van het seizoen meegemaakt.

In de 2e helft kon je goed merken dat we zoveel energie in de 1e helft gestopt hadden dat het in de 2e helft logischerwijs minder was. Desondanks weten we vlak na rust de 0-4 via Mano binnen te schieten en werd Domburg meteen weer op de plaats teruggezet. In het vervolg was ons veldspel goed genoeg om Domburg niet tot scoren te laten komen en hebben we deze wedstrijd dik en dik verdiend gewonnen. Heel de wedstrijd zijn we de bovenliggende partij geweest en geen moment in de problemen gekomen.

Iedereen mag ontzettend trots zijn op dit resultaat, dat die deel kan uitmaken van deze ploeg en de stappen die we dit seizoen gemaakt hebben. We spelen 6 mei nog de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op de dag dat Noormannen 1 kampioen kan worden en wij de 'voorwedstrijd' mogen verzorgen om 12.00. Kom gerust kijken!

.... Nagenietende op de overwinning tegen Domburg... :)