Na de uitglijder van twee weken geleden tegen Zaamslag en de afgelasting van de wedstrijd van vorige week tegen Colijnsplaat stond de tweede bekerwedstrijd voor Noormannen 2 op het programma tegen Axel 3.
Na een korte warming-up stuurden Adri en Kees de volgende spelers de wei in:

Aron

Jelmer H – Kris – Niels vB

Niels C – Pieter Jan – Niels G – Robin

Arjen – Marc – Norbert

Wissels: Julian, Rick, Jarno en Jordi

Noormannen begon dus met een andere tactiek als normaal aan de wedstrijd. Dit om de aanvoer naar de voorste linie proberen te vergroten. Echter kwam hier in de wedstrijd vrij weinig van terecht. Noormannen werd vanaf minuut een naar achteren gedrukt en had veel moeite om hier onderuit te voetballen. Veel slordige ballen en Noormannen had weinig intentie om op te bouwen maar ondanks dat wist Axel weinig grote kansen te creëren. Om beter in de wedstrijd te komen werd halverwege de eerste helft het systeem omgegooid naar de vertrouwende 4-3-3 waarna Noormannen iets meer aan voetballen toe kwam. Via counters lukte het om af en toe ook voor gevaar te zorgen bij het doel van Axel. Helaas viel net voor rust de verdiende goal voor Axel. Nadat de scheidsrechter niet floot voor een blok van een verdediger van Axel op Marc werd Kees kwaad op de scheidsrechter waarna een buitenspelsituatie werd gemist en Axel kon scoren na een voorzet vanaf de rechterkant.

Na de rust kwam Noormannen beter uit de startblokken. Er werd eerder druk gezet waardoor Noormannen meer in de duels kwam en ook verder naar voren kon spelen. Echter kwam Axel tien minuten na de rust op een 2-0 voorsprong nadat Noormannen eerst de bal slordig verloor en er daarna in de verdediging niet goed werd ingegrepen. Na de 2-0 werd de wedstrijd er niet beter op. Noormannen probeerde aan te vallen maar werd alleen maar slordiger waardoor Axel elke keer gevaarlijk kon worden voor de goal van Noormannen. Door goed keeperswerk van Aron bleef verdere schade bespaard en werd 2-0 de eindstand.

Het is duidelijk dat er nog genoeg te verbeteren valt bij Noormannen 2. Voetballend is het nog veel te slordig en ook qua spelbeleving kan het nog een stuk beter. Gelukkig zitten we nog in de voorbereiding op de competitie en zoals bij het eerste te zien is kan het van de ene op de andere wedstrijd veranderen. Noormannen 2 speelt a.s. donderdag nog de laatste bekerwedstrijd tegen Colijnsplaat waarna aanstaande zaterdag wordt begonnen aan de competitie.