Na wisselende resultaten in de voorbereiding en de beker, was er vorige week zondag toch een enigszins verrassend juichmomentje, na het behalen van de tweede ronde in de beker. Dit gaf een lekker gevoel richting de speciale competitie aftrap, uit bij Veere. Toch apart, de competitie starten tegen de ploeg die vorig seizoen, in de laatste wedstrijd, het kampioenschap van je heeft afgesnoept. Alle reden dus om extra gemotiveerd richting de Bieweg af te reizen.

De volgende elf Vikingen moesten het vanaf de start gaan doen:

Niels
Jacco Rens Jari Finy
Julian Jesse
Erwin
Ron Dylan Mark

Beide ploegen gingen fel van start, het tempo lag hoog en er ontstond direct een open wedstrijd. De eerste vijftien tot twintig minuten ging het gelijk op, daarna dwong de Noormannen, door goed drukgeven, Veere steeds meer tot de lange bal. Verdedigend werden deze ballen netjes opgevangen, vervolgens werden er via aardig veldspel meerdere 100% kansen gecreëerd. We verzuimden ze af te maken, waarna Veere ook twee grote mogelijkheden kreeg, maar gelukkig wist te missen. Op slag van rust kreeg Dylan de 4e dikke kans op zijn pantoffel, maar scherpte in de afronding ontbrak. Met een 0-0 stand toch om een enigszins zuur bakje thee, er had meer in gezeten.

De koppen omhoog, een schep erbovenop, scherpte in de afronding en vooral door blijven gaan, dat was het devies van de trainer.

We gingen met vertrouwen de tweede helft in en dat was goed te zien. In de 51e minuut werd Erwin, door een schitterende pass van Jesse, alleen voor de keeper gezet, 0-1. Vijf minuten later was er een snelle uitval. Na een onderschepping en snelle hervatting van Niels, goed doorkoppen van Mallie, stond Mark alleen voor de keeper en hij maakte het koelbloedig af, 0-2. Helaas was de marge van twee van korte duur, vijf minuten na de 0-2 stond het verdedigend niet goed in een omschakelmoment. De goed spelende linksbuiten van Veere kon naar binnen snijden en rondt af, niet eens overtuigend, eveneens het werk van Niels, hij kon de bal niet onder controle krijgen. Vervolgens raakten we de grip op de wedstrijd wat kwijt en gaven we Veere meer ruimte om te voetballen. Op een steekbal in de zestien moest Jacco een corrigerende sliding op de bal maken, waarbij zijn tegenstander gemakkelijk (slim) ter aarde ging. De scheidsrechter beoordeelde de actie met een tweede gele kaart en een penalty, 2-2 Veere, Noormannen met 10 man verder.

Met nog een kleine 20 minuten te spelen weet je dat het lastig wordt, Noormannen vecht en overleeft een aantal hachelijke situaties. Tot in blessuretijd werd het gelijkspel met hart en ziel bevochten, maar tevergeefs. Uit een corner ontstond een scrimmage, waarbij een afvallende bal werd afgedrukt door Veere en op de doellijn de handen van onze Dylan tegenkwam. Direct rood, penalty raak, 3-2 Veere en wij met 9 man verder. In de 9e minuut van de blessuretijd maakte Veere nog de geflatteerde 4-2. Al met al een sneu en onnodig verlies van het vlaggenschip. Complimenten aan de groep, ondanks de individuele foutjes heeft iedereen er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen en laat dat nou net de basis van succes zijn. Deze week de wonden likken en vol goede moed richting de eerste thuiswedstrijd.