Het was een regenachtige dag terwijl Noormannen 2 afreisde naar Nieuwland. Nieuwland staat gelijk met de Noormannen met 3 punten.

Na een teleurstellende uitslag tegen Walcheren vorige week moest Noormannen hier een goed resultaat zien te behalen. De coaches kwamen vervolgens met de volgende opstelling:

Arjen, Pedro, Devi

Wissels: Niels C, Niels G, Ruben, Jelmer H.

Nadat de opstelling was gegeven in de kleedkamer en we goed hebben besproken hoe we Nieuwland gingen aanpakken, begonnen we aan een goede warming up.

De scheidsrechter floot en de wedstrijd was begonnen.
Noormannen begon sterk aan de wedstrijd en kregen een paar kleine kansjes wat geen doelpunt op leverde. Na weer een mooie actie van Devi aan de linkerflank geeft hij de bal strak voor en komt bij Robin die goed meekwam vanaf de rechtsback positie, vervolgens knalt Robin de bal in de linkerhoek: 0-1 voor de Noormannen. Na veel balbezit van Noormannen komen er toch niet veel kansen uit. Toen kwam er ineens een uitbraak van Nieuwland, na een snelle actie via de rechterkant kwam er een voorzet en de bal werd gemakkelijk hard ingekopt: 1-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de rust werd besproken wat beter kon in de 2e helft en werden er een paar wissels doorgevoerd. Ruben kwam erin voor Arjen en voor Marc kwam Niels C in de plaats. Zo begonnen we met goede moed aan de 2e helft.

We begonnen weer goed aan de 2e helft met weer veel balbezit. Al snel konden we het net weer vinden, gemaakt door Pedro. Heel erg lang konden we niet van de voorsprong genieten want na ongeveer 5 minuten was het aan de andere kant raak 2-2. Vervolgens was Noormannen weer sterk en kwam Nieuwland er eigenlijk niet meer aan te pas. Na goed voetbal was Matthijs de volgende die scoorde 2-3. Toen kreeg Noormannen een hoekschop die Devi prachtig de 16 in gooide en Pieter-Jan kon de 2-4 door de benen van de keeper binnen koppen. Noormannen was nog niet tevreden over de uitslag en voetbalde lekker door en na een mooie aanval scoorde Ruben de 2-5. Noormannen ging nog wisselen, Jarno ging eruit voor Jelmer die rechtsback kwam te staan en Robin schoof door naar de linksback positie. Matthijs scoorde vervolgens de 2-6. Ook Niels G kwam nog in het veld voor Julian. Toen kon ook Ruben zijn 2e maken en was het 2-7. Mooie eindstand en weer 3 punten voor Noormannen 2. Dat kon gevierd worden vonden wij!

Na de wedstrijd werden de lederhosen aangetrokken en reisden we af met Piet Poppe naar Oostkapelle waar we bij Pizzeria La vita bella met zijn allen wat gingen eten en natuurlijk horen daar een paar biertjes bij. Wanneer we uitgegeten waren kwam Piet Poppe ons weer ophalen om ons bij de Gouwe Gheijt af te zetten waar het Oktoberfest aan de gang was. En zo werd onze overwinning nog in de late uurtjes gevierd. Nu zijn de neuzen zeker allemaal dezelfde kant op gericht! Volgende week staat Dauwendaele thuis op het programma. Tot dan!