Zaterdag was er geen competitiewedstrijd, maar een wedstrijd in de 2e ronde van het bekertoernooi voor Noormannen. Tegenstander was RCS, de nummer 2 uit de 3e klasse A. Een tegenstander waar veel voetbal in zit en jeugdig talent.

Noormannen was compleet en wist dat men compact moest spelen en de strijd in de duels niet moest schuwen. Dat betekend niet dat we onnodige overtredingen gaan maken, maar de ruimtes klein houden en kort op de tweede bal zitten.

Noormannen begon met de gebruikelijke namen, alleen was Ron in het team gekomen en Patrick nam plaats op de bank.

Noormannen begon een beetje onwennig en wellicht wat nerveus, wat resulteerde in wat kleine kansjes voor RCS. Echter waren de spitsen van RCS niet scherp. Vervolgens kwam Noormannen beter in de wedstrijd en probeerde er zo nu en dan uit te komen. Na 20 minuten een aanval en via Dylan kreeg Mark de bal en werd in de 16 licht aangetikt. De scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, zag hierin een penalty. Dit buitenkansje werd door Erwin goed in de hoek binnengeschoten.

Een kleine tien minuten stond het echter al weer gelijk. Ook RCS kreeg een penalty en Niels kon deze niet keren. Overigens was er in deze situatie ook niet veel aan de hand.

Noormannen ging ook na de 1-1 verder met het strijdplan en kreeg nog een prima kans. Rens stuurde Dylan diep, echter faalde deze 1 op 1 met de keeper. De bal ging naast.

Ook RCS kreeg nog enkele kans(jes) echter leverde dit voor Noormannen gelukkig geen doelpunten op. Zo was de ruststand 1-1.

Na rust ging Noormannen door met het spel en RCS had moeite om er doorheen te komen en als men al eens door kwam, waren de voorzetten of laatste passen niet zorgvuldig genoeg.

Noormannen kreeg steeds meer het gevoel dat er wellicht een stunt in zat. Het kreeg ook gedurende de wedstrijd steeds meer kansjes. Echter bleef het niet bij kansjes, Noormannen kreeg nog enkele enorme kansen. Dylan had bij een kans beter om zich heen moeten kijken, Erwin, Ron en Mark stonden namelijk vrij voor het doel. Bij een afstand schot na een corner had Dylan de pech dat de lat in de weg stond en bij een 1 op 1 situatie speelde hij de bal te ver voor zich uit en kon de keeper er tussen komen.

Ron had nog de kans uit een voorzet van Mark, maar had hier waarschijnlijk te veel tijd om na te denken. In plaats van de bal aan te nemen kopte uit direct op doel (dat was althans de bedoeling). Ook deze kans ging er niet in en in de laatste seconde was er nog een kans voor de ingevallen Knevel echter zat hier de keeper goed tussen. Zo scoorde Noormannen niet en hield Niels zijn doel schoon. Zo was de ruststand ook de eindstand 1-1 en moesten penalty’s uitwijzen wie de winnaar werd.

RCS had hier de zenuwen beter in bedwang. Noormannen miste twee penalty’s en RCS scoorde ze allemaal en zo is het bekeravontuur voor Noormannen en kan men zich richten op de competitie.