Zaterdag 11 november stond de thuiswedstrijd tegen Dauwendaele 4 op het programma. Het was prima weer om er een lekkere pot van te maken.

Na de ruime overwinning van vorige week had Noormannen zich net als Dauwendaele in de middenmoot genesteld. Er lagen dus goede kansen om de 3 punten op de Prelaat te houden. De leiding had een sterke en vrijwel fitte selectie tot hun beschikking. Daarom schoven een aantal spelers door naar het 3e. De volgende 11 namen werden het veld in gestuurd.

Aron
Jelmer- NielsC- NielsvB- Jarno
Remco - Matthijs – Robin
Ruben - Pedro - Norbert
Wissels: Arjen, Julian, PJ

Voor de wedstrijd werd er op gehamerd de lijn van de 2e helft van vorige week door te trekken en fel aan de wedstrijd te beginnen. De afspraken werden nagekomen en dit resulteerde snel in enkele kansen voor de Noormannen. Na een afvallende corner werd de bal door Remco opnieuw ingebracht in het 16 meter gebied. Norbert nam deze aan op de borst en schoot hem beheerst achter de keeper, 1-0! Na de goal zette Noormannen goed door en de 2-0 volgde snel. Na goed voorbereidend werk van Pedro kon Ruben de bal met een schuiver langs de keeper werken. Tijdens de vorige wedstrijden is gebleken dat we na een voorsprong nogal eens wat verzwakken. U raadt het al ook nu was dit weer het geval. Na een lange bal van Dauwendaele, die verkeerd werd ingeschat door de verdediging en Aron die weggleed, kon de aanvaller van Dauwendaele de 2-1 binnen schuiven. Tien minuten voor rust werd door Ruben een grote kans gemist en uit de counter werd een penalty veroorzaakt, 2-2!

In de 2e helft kwamen Pieter Jan en Julian het veld in voor Robin en Jarno. Niels vB schoof door naar de linksback plaats waardoor Pieter Jan op zijn vertrouwde plek achterin kon spelen. Noormannen kwam goed uit de kleedkamer en direct werden er weer enkele kansen gecreëerd. In de 60ste minuut was het raak, want Matthijs die de bal van Niels vB kreeg maakte een mooie actie en schoot vanaf ongeveer 20 meter de bal over de keeper in de kruising, 3-2! Gelijk na de goal werd Norbert gewisseld voor Arjen. Dauwendaele kwam er de 2e helft niet meer aan te pas. In de 75e minuut was het Arjen die met zijn snelheid een rush maakte over de rechter flank, naar binnen kwam en de bal beheerst in de verre hoek schoof, 4-2! Arjen die nog maar een aantal jaar voetbalt maakt hiermee zijn eerste doelpunt ooit. Gelijk een belangrijke, want zo was Noormannen 2 verzekert van de overwinning. Met 3 punten in de tas werd er in de kleedkamer genoten van het wel bekende borrel plankje en een blik Gouden Fazant pils.

Op naar volgende week, dan staat de lastige uitwedstrijd bij ongeslagen koploper GPC op het programma.