Na de knappe 1-1 tegen RCS vorige week in het bekeravontuur, met helaas een teleurstellende afloop.Deze zaterdag wordt afgetrapt tegen Colijn in de competitie. Na een klein uitstapje in de 3e klasse vorig seizoen, kunnen we deze tegenstander weer verwelkomen in de 4e klasse na degradatie. Ze stonden voor de wedstrijd een paar plekken onder ons met 10 punten uit 7.

We begonnen de wedstrijd met 2 wijzigingen in de basiself t.o.v. vorige week.

Niels

Jacco – Jari – Rens V – Finy

Jesse – Erwin – Remco

Patrick – Dylan – Mark

Wissels: Aron, Ron, Julian, Rens J

De eerste helft zal niet de boeken ingaan als het meest spectaculaire voetbal wat de aanwezigen op het sportpark ooit hebben gezien. Noormannen had het overwicht in de wedstrijd. De eerste kans wordt genoteerd na een kopbal van Dylan wordt door Rens met de hak bijna binnengewerkt. Hierna heeft Noormannen het meeste balbezit, desondanks door foute keuzes en te weinig precisie in de passing werd de tweede goede kans pas genoteerd rond de 40e minuut. Mark schoot door een mooie aanval vanaf rechts net over. Rust. 0-0.

Er wordt ongewijzigd begonnen aan de tweede helft. De eerste 20 minuten hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Door concentratiegebrek kreeg Colijn een kwartier na rust een levensgrote kans op de 0-1, gelukkig voor Noormannen schoot deze spits 1 op 1 met de keeper de bal over het doel. Noormannen leek de ogen te hebben geopend en begon beter te voetballen. Als resultaat een mooie knal van Mark die op fabelachtige wijze van de doellijn wordt gehaald. Invaller Julian schoot net over het doel en Patrick een paar centimeter langs de paal. Colijn leek de laatste 20 minuten gebroken. 83e minuut. Dylan bereikt de achterlijn. Legt hem prima terug. Erwin met een mooi overstapje en Rens J met een bekeken schuiver. Binnenkant paal. De bevrijdende 1-0. Onze tegenstander ging in de resterende 7 minuten opportunistisch voetballen. Een man meer in de aanval zetten en de lange bal hanteren. Dit leverde vrij weinig op, integendeel, Noormannen bleef de betere ploeg en kreeg nog een aantal kansjes. Hier kwamen geen extra doelpunten uit.

Met deze moeizame overwinning kan Noormannen weer naar boven kijken. De drie punten resulteren in een voorlopige derde plek achter Luctor en Veere. Volgende week gaan we op bezoek bij Patrijzen, de huidige nummer 5 op de ranglijst.