Door de vele regenval kon er helaas maar weinig voetbal gespeeld worden op sportpark de Prelaat.Naast alle jeugdwedstrijden werd ook de wedstrijd van Noormannen 2 afgelast, en zo bleven alleen de wedstrijden van de dames en het eerste elftal over. Overigens betekent dit niet dat het een saaie middag was. In beide wedstrijden werd er door de Noren lustig op los gescoord. De dames wonnen na een sterk optreden met 9-0 van Luctor Heinkenszand, de heren wonnen met 7-1 van Jong Ambon.

Na de, wat betreft de uitslag, teleurstellende wedstrijd tegen Patrijzen vorige week, was de opdracht voor vandaag duidelijk. Winnen en uitlopen op de concurrentie. Vroeg druk zetten en een vroege goal maken waren twee belangrijke ingrediƫnten in het strijdplan, wat uitgevoerd moest worden door de volgende selectie: Niels van Alphen; Jacco Cijsouw, Jari Kaland, Rens de Visser, Finy Cijsouw; Jesse Simonse, Rens Janisse, Erwin Pouwelse; Patrick Knevel, Dylan Maljers, Mark Minderhoud. Op de bank nemen Julian Coppoolse, Ron de Nooijer, Jaimy Gabriƫlse en Aron van Sluijs plaats. Ten opzichte van vorige week enkel wijzigingen aan de rechterkant, met Jacco die de plaats van Julian overneemt en Patrick ten faveure van Ron.

Noormannen begon sterk aan de wedstrijd en zette Jong Ambon al tegen het eigen zestien meter gebied onder druk, wat direct resulteerde in fouten in de Middelburgse verdediging. Binnen 10 minuten staat het al 2-0, doelpunten waarvoor Mark en Dylan fungeren als zowel afmaker als aangever. Wanneer in het volgende kwartier ook de 3-0 (Erwin) en 4-0 (Rens Janisse) vallen komt de klad er bij de Noormannen een beetje in. De wedstrijd is door de snelle goals al vroeg gespeeld, en het blijkt lastig om zorgvuldig te blijven voetballen. Na twee foutjes op zowel het middenveld als in de verdediging omspeelt de spits van Jong Ambon Niels van Alphen en schuift hij beheerst binnen, 4-1. In de resterende tijd van de eerste helft blijft het spel onzorgvuldig maar is Noormannen wel de betere ploeg, wat onder ander nog leidt tot een schot van Erwin op de paal.

In de tweede helft blijft het spelbeeld gelijk. Noormannen speelt niet het goede voetbal van de eerste 25 minuten, maar Jong Ambon is ook niet in staat om hier iets beters tegenover te zetten. Het geduld van de supporters, die ondanks het koude weer ons toch weer fanatiek kwamen aanmoedigen (waarvoor dank!), werd in de 70e minuut beloond toen Dylan een voorzet van Ron beheerst afrondde. Ruim twintig minuten later leverde Ron (in het veld gekomen voor Mark) opnieuw een mooi geplaatste assist. Na goed doorkoppen was het voor Dylan een koud kunstje om het net te doen bollen. In de tussentijd zijn ook Jaimy en Julian in het veld gekomen voor Rens Janisse en Jacco. Laatstgenoemde duikt diep in de blessuretijd na mooi combinatiespel op in de zestien en wordt neergehaald. De daarop volgende penalty wordt door Erwin beheerst afgerond en zo staat de eindstand op het bord, 7-1.

Volgende week staat de kraker tegen Luctor Heinkenszand op het programma, nummer twee in de 4e klasse A met 26 punten.