In een serie van 3 uitwedstrijden op rij binnen 10 dagen, was dinsdagavond 10 april De Westhoek de laatste van deze 3 voor Noormannen 1.De wedstrijd was op dinsdagavond ingepland, wegens de vele afgelastingen in februari en maart. Afgelopen zaterdag werd gelijk speelt tegen Hoedekenskerke, dus was het zaak met het oog op een periodetitel om vandaag weer de 3 punten mee te nemen naar Westkapelle.

Er moest wat gepuzzeld worden door coach Lennard wegens een aantal afwezigen (Jari studie en Mark/Dylan blessure). Desondanks was het vertrouwen er om een goed resultaat te halen. De opstelling was als volgt: Aron; Jacco, Rens de V., Jesse, Finy; Julian, Rens J., Erwin; Patrick, Pedro en Ron. Op de bank zaten Joop, Jaimy en Dylan.

Het eerste kwartier was voor de Noormannen. Er lag ruimte op de helft van de Westhoek (met name achter hun verdediging) en hier leek Noormannen van te gaan profiteren. Helaas werd, ondanks een aantal goede kansen, hier geen gebruik van gemaakt. Nadat op de zijlijn 3 spelers simpel werden uitgespeeld door de Westhoek, konden zij via een vlotte aanval de 1-0 binnenschieten. Dit werd gedaan met een geur van buitenspel, echter de scheidsrechter zag dit anders. Enigste wapenfeit in de 1e helft van de Noormannen na deze 1-0 was nog een vrije trap op de lat. Helaas voor Noormannen viel in het laatste kwartier Pedro nog uit met een kuitblessure. Jaimy was zijn vervanger.

Nog meer als in de 1e helft was Noormannen het begin van de 2e helft heer en meester. De 1-1 viel op dat moment meer dan terecht, nadat Patrick een bal netjes teruglegde en Erwin deze binnen schoot. De Westhoek werd op dat moment teruggedrongen. Kansen, kleine maar ook zeker grote, werden gecreëerd en de 1-2 zat er aan te komen. Helaas werden deze niet verzilverd en vielen uiteindelijk de doelpunten aan de andere kant. De 1-2 was een vrije trap van 40 m. die ingekopt werd door een aanvaller, de 1-3 een ongelukkig eigen doelpunt van Jesse en de 1-4 een counter.

Wil de Noormannen nog kans maken op een periodetitel, zal aanstaande zaterdag Zeeland Sport thuis verslagen moeten worden. Na 2 matige resultaten in uitwedstrijden en het verlies eerder dit seizoen uit bij Zeeland Sport (3-2), is er genoeg reden om tot op het bot toe gemotiveerd te zijn en ervoor te zorgen dat de 3 punten op de Prelaat blijven.