Na het verlies van afgelopen dinsdag tegen de Westhoek stond vandaag de wedstrijd thuis tegen Zeelandsport op het programma. Alweer een belangrijke wedstrijd voor Noormannen die met oog op de nacompetitie de punten op de Prelaat moet houden.

Met de opgelopen blessures van afgelopen week was het een verrassing welke spelers zouden kunnen starten. Echter bleek na controle en aanvoelen tijdens de warming-up dat zowel Dylan als Ron beide konden starten. De startende elf zagen er als volgt uit: Aron, Julian, Rens de V., Jari, Finy, Jesse, Rens J., Erwin, Patrick, Dylan, Ron. Op de bank zaten Joop, Jaimy, Jacco en Emiel.

Na de eerste explosieve actie bleek dat Ron toch niet fit genoeg was en zo moest na enkele minuten spelen de eerste wissel gebruikt worden. Ron verlaat het veld en daarvoor in de plaats komt Jacco. De laatstgenoemde nam de rechts back positie in en Julian ging spelen op de positie van Ron. Na de eerste wissel werd duidelijk dat Zeelandsport vooral probeerde de snelle voorhoede weg te sturen door middel van de lange bal. Echter werd dit door de kopsterke verdediging van Noormannen vaak voorkomen dat deze ballen hun doel bereikten. Na ongeveer een kwartier spelen bleek ook Dylan niet fit genoeg te zijn om de wedstrijd te vervolgen en zodoende werd vroeg in de wedstrijd ook de tweede wissel aan de kant van Noormannen al gebruikt. Dylan verliet het veld en daarvoor kwam Jaimy in de plaats. De opstelling werd vervolgens Jaimy op de plaats van Julian, Julian op de plaats van Jesse, Jesse op de plaats van Rens de V., en Rens de V. op de plaats van Dylan. Na deze wissel van Noormannen konden de rest van de eerste helft gelukkig worden uitgespeeld zonder verder blessure leed. Het scorebord gaf na 45 minuten 0 – 0 aan waarbij de grootste kansen voor de Noormannen waren.

Tweede helft was het duidelijk dat Noormannen de punten hier thuis moest houden, er werden weinig kansen weg gegeven en Noormannen werd steeds gevaarlijker. Rond de 60e minuut werd het voetbal beloond met de 1 – 0 van Erwin die na een mooie steekpass van Jari was weggestuurd. Na nog eens een klein kwartiertje kopte Rens de V. met een bekeken balletje de 2 – 0 binnen na een goede voorzet van Jaimy. Na de 2 – 0 kwamen er nog twee kansen voor Zeelandsport maar deze konden door een samenwerking van Aron en Jesse en een sterke tackel van Finy ook onschadelijk gemaakt worden. In de laatste minuten mocht ook Emiel nog aantreden die gewisseld werd voor Patrick. Noormannen bleef loeren op meer kansen. Na goed doorjagen en het veroveren van de bal van Erwin bepaalde hij zelf de eindstand op 3 – 0.

Een belangrijke overwinning voor de Noormannen die na verlies van zowel Patrijzen als Domburg de derde plaats in de ranglijst weer in neemt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jong Ambon op het programma.