Na de 3 belangrijke punten van vorige week thuis tegen Zeeland Sport, mochten we vandaag naar sportpark De Sprong in Middelburg. In de stralende zon begon Noormannen om 15:00 uur in de volgende opstelling:

Aron; Jacco, Jesse, Jari, Finy; Danny, Rens J., Erwin; Patrick, Rens de V. en Julian.

Wissels: Ruben, Dylan K., Jelmer en Joop

We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en na een vrije trap van Jari, die verlengt werd door Rens de Visser kon Julian vrij voor de keeper de 0-1 binnen schieten. Nog geen 5 minuten later een mooie steekbal van Danny op Erwin die voor de 0-2 zorgt. Als Rens J. dan binnen het kwartier met een schitterende actie Erwin nogmaals alleen voor de keeper zet en die de 0-3 op het bord schiet lijkt het een makkelijke middag te worden voor Noormannen.

10 minuten voor rust miscommunicatie tussen Aron en Jesse wat in 2e instantie word afgestraft door Jong Ambon 1-3. Beide ploegen kwamen daarna niet echt meer tot kansen.

Wat nog wel te vermelden waard is, is dat Linksback Finy Cijsouw het nodig vond om in een uiterste inspanning (1 minuut voor rust) de bal binnen te houden, onze grensrechter Iek Verpoorten met een schandalige sliding omver kegelt.

Jong Ambon begint de 2e helft met 2 nieuwe spelers en Noormannen heeft moeite om het goede spel van de 1e helft weer op te pakken. Na een kwartier in de 2e helft komt Jong Ambon er gevaarlijk uit en kan Jari met een uitstekende sliding de bal tot hoekschop verwerken. Echter ziet de scheidsrechter dit anders en wijst naar de stip, tot grote verbazing van iedereen op het veld. De Penalty word goed binnen geschoten en zo staat het 2-3 met nog een half uur op de klok.

Beide keepers hielden hierna hun doel schoon en de nodige wissels werden toegepast, Dylan kwam voor zijn broer Patrick, Ruben voor Danny wat er voor zorgde dat Rens de V. terug naar de verdediging verhuisde en als laatste Jelmer die nog inviel op de linksbuiten plek voor Julian.

In de 85e minuut werd Rens J. neergelegd in de 16 en schoot Erwin de bevrijdende 2-4 op het bord wat betekende dat Noormannen met de volle buit terug keerde naar Westkapelle.

Volgende week ontvangen we koploper Veere op Sportpark de Prelaat.