Zaterdag 5 mei stond de thuiswedstrijd tegen MZVC op het programma. Het was prima weer om een lekkere pot te voetballen.

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen koploper Veere had Noormannen de concurrentie voor plek 3 dichterbij zien komen. Er waren vandaag dus 3 belangrijke punten te behalen zodat een plek in de nacompetitie inzicht blijft. Doordat Ron, Dylan, Pedro en Devi nog steeds geblesseerd zijn startte Noormannen met de volgende basisopstelling:

Aron

Jacco – Jesse – Rens - Finy

Danny - Erwin – Rensje

Julian - Ruben - Mark

Wissels: Jaimy, Jari en Patrick

Er werd fel gestart aan de wedstrijd wat gelijk resulteerde in een aantal kansen. Een paar voorzetten van de linkerflank konden door de voorhoede niet worden afgemaakt. In de 10e minuut werd Ruben op een meter of 18 van de goal onderuitgehaald. De vrijetrap werd door Erwin met veel precisie in de kruising geplaatst, 1-0 Noormannen! Hierna begon MZVC wat meer in hun spel te komen. Ze probeerden de snelle spits te zoeken en die werd ook meerdere malen gevonden. Dit resulteerde in 4 of 5 grote kansen die door goed keeperswerk van Aron en wat kunst en vliegwerk van de verdediging niet voor de gelijkmaker zorgde. Daar tegen over was Noormannen nog een aantal keer gevaarlijk met vrije trappen die door Finy net niet werden binnengeschoten. We gingen dus rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er gewisseld, Rens Janisse werd vanwege knie klachten naar de kant gehaald en Jari kwam in zijn plek. Ook werd er door de coach gevraagd om meer felheid en concentratie. De inzet die vorige week tegen de koploper wel kon worden gebracht was nu nog ver te zoeken. Dit resulteerde dan ook vrij snel in twee tegen doelpunten. In de 53e en 58e minuut scoorde MZVC de 1-1 en de 1-2. Ruben werd gewisseld voor Jaimy waardoor Mark in de spits kwam te spelen. Noormannen creëerde ook na de wissel niet heel veel kansen meer maar kreeg in de 72e minuut een cadeautje van de scheidsrechter. De bal werd na ligt contact op de stip gelegd, Erwin pakte het cadeautje uit en zo kon Noormannen nog een punt op de Prelaat houden. Eindstand 2-2.

Op Hemelvaartsdag staat de derby in en tegen Domburg op het programma. De inzet en concentratie vele malen beter moeten om de 3 punten mee naar huis te nemen.