Op een zonovergoten Sportpark de Prelaat stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma. De opdracht daarbij was duidelijk, de wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand moest gewonnen worden om op de laatste speeldag toch nog de eerste periode veilig te stellen. Luctor Heinkenszand verloor in de afgelopen weken de strijd om het kampioenschap van Veere en heeft de pijlen al gericht op de belangrijke wedstrijd om promotie. Bij Heinkenszand ontbraken mede daardoor een aantal spelers, de kansen voor winst van de Noormannen werden zodoende wat vergroot. Het strijdplan vooraf was duidelijk, door 100% druk naar voren te zetten moest Heinkenszand al de eerste minuten worden afgetroefd. In het ideale scenario zouden een paar vroege goals ons daar goed bij kunnen helpen.

Noormannen begon de wedstrijd met de volgende 11 spelers: Aron; Ron, Jari, Rens de V., Finy; Jesse, Rens J., Erwin; Patrick, Dylan en Mark. Jacco, Julian, Jaimy en Joop mochten plaatsnemen op een heerlijk plekje in de zon.

In de eerste 5 minuten was het, ondanks het strijdplan, Heinkenszand wat het meest gevaarlijk werd. Met enkele vloeiende aanvallen kwamen ze dicht in de buurt van Aron, maar gelukkig werd enkel de paal een keer geraakt uit een vrije trap. Vervolgens werd het strijdplan van de Noormannen beter zichtbaar en lukte om de opbouw van Heinkenszand te ontregelen. Waar we de laatste maanden vaak veel kansen nodig hebben op tot scoren te komen was dat afgelopen zaterdag zeker niet het geval. Binnen 10 minuten lagen zowel de 1-0, 2-0 als 3-0 in het net en was de ban gebroken. Na een sterke actie van Dylan kon Mark in de 6e minuut van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten. Één minuut later kon ook Erwin een goal bij zijn mooie seizoenstotaal tellen op aangeven van Dylan en in de 10e minuut volleerde Mark de bal vanaf de 16 meter lijn over de keeper. Na de 3-0 bleef Noormannen de bovenliggende partij, al werden er aan beide kanten weinig grote kansen gecreëerd. Goed verdedigend (keepers)werk zorgde er voor dat Luctor niet tot scoren kwam en dat we met een 3-0 ruststand die kleedkamer in konden.

In de tweede helft werd het wedstrijdbeeld van voor rust doorgezet. Aan beide kanten waren er wat kleine kansen en het was Noormannen die het meest gevaarlijk werd via Dylan, de bal belandde van dichtbij echter hoog in het vangnet. Rens Janisse leek vervolgens halverwege de 2e helft nog wel tot scoren te komen, maar op advies van de grensrechter werd het doelpunt toch nog afgekeurd wegens buitenspel. In het tweede deel van de 2e helft begon de warmte en de verrichte arbeid zijn tol te eisen en werden de ruimtes op het veld groter, waardoor Heinkenszand weer meer aan voetballen toe kwam. Kansen waren er in het laatste deel van de wedstrijd daardoor aan beide kanten, en Heinkenszand wist een kwartier voor tijd de 3-1 van dichtbij in het dak van het doel te schieten. In de laatste minuut maakte Finy het zelfs nog even spannend, door tot ongenoegen van enkele deelnemers aan de blinde poule, een penalty te veroorzaken. Aron kreeg zijn vingertoppen dicht bij de bal, maar het schot was niet te keren en eindstand werd met dit doelpunt op 3-2 bepaald.

Door deze overwinning gaan we de nacompetitie in om te strijden om een plek in de geliefde 3e klasse. Volgende week op 2 juni wordt daarvoor de eerste wedstrijd gespeeld tegen Rillandia, waarna de winnaar zich mag opmaken voor een confrontatie met Apollo.