Zaterdag 9 juni stond in het teken van het promotieduel tegen Apollo ’69 uit ’s Gravenpolder. Vandaag kon de kers op de taart worden gezet na een seizoen lang buffelen. De laatste wedstrijden waren van Noormannenkant goed qua inzet en voetbal. Achtereenvolgens werden Nieuwland, Luctor/Heinkenszand en Rillandia aan de zegekar gebonden. Met de ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan (kampioensduel tegen Veere en promotieduel tegen LeBo), zouden we de klus nu moeten kunnen klaren en eindelijk promotie naar de 3e klasse kunnen afdwingen. Vooraf was duidelijk dat we het gevaarlijke en doelgerichte spitsenduo Harthoon/de Nooijer niet uit het oog mochten verliezen. Het verdere devies was gewoon uitgaan van eigen kracht en druk uitvoeren op de verdediging van de tegenstander. De technische staf had de volgende elf namen de wei ingestuurd: Aron; Ron, Jari, Rens de V., Finy; Jesse, Rens J., Erwin; Julian, Dylan en Mark. Op de bank namen plaats: Joop, Jacco, Patrick en Ruben.

De kruitdampen van het vuurwerk, dat tijdens de opkomst was afgestoken, waren nog niet opgetrokken of Noormannen keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Na matig ingrijpen en een slechte omschakeling kon spits de Nooijer het 1e doelpunt van de middag tegen de touwen schieten. Dit ging overigens in 2e instantie, omdat Aron de 1e inzet prima keerde. In deze fase leken de zenuwen de Noormannen de baas te zijn in plaats van andersom, getuige het vele onnodige balverlies en foute passes. De 1e drinkpauze kwam voor Noormannen op een goed moment en we konden blij zijn dat het op dat moment nog slechts 1-0 stond. Proberen de rust te gaan zoeken en te gaan voetballen zoals we de laatste weken doen was de opdracht. Dit resulteerde vrijwel direct in de gelijkmaker. Rens J. maakte met een sublieme voetbeweging de 1-1, na goed voorbereidend werk van Dylan. Hierna volgde ook de 1-2 nog voor de rust. Nadat Finy een mooie vrije trap net naast de verkeerde kant van het houtwerk mikte, zorgde Erwin een aantal minuten later uit een vrije trap wel voor de voorsprong.

In de 2e helft waren de intenties van Apollo vanaf de aftrap duidelijk. Zij gingen risico’s nemen door een speler door te schuiven. Dit leverde nog meer ruimte op in het veld als dat het de 1e helft het geval was. Noormannen was vanaf dit moment heer en meester. Het gaf zelf nog 1 kans weg, maar daarna was het verzet gebroken van Apollo. Noormannen miste zelf een aantal kansen (ook stond 3x paal en lat nog in de weg), totdat Mark de bal voor zijn linker kreeg. Hij faalde niet en vierde zijn doelpunt ouderwets met een radslag. Nadat verdediger de Nooijer van Apollo zijn 2e gele kaart had gekregen voor herhaaldelijk zeuren tegen de arbiter, bouwde Noormannen de voorsprong uit. Erwin zorgde voor de 1-4 en de ingevallen Patrick zorgde met een ‘zondagschot’ voor de 1-5. De vele meegereisde supporters genoten van de prestatie en zagen de goed fluitende jonge leidsman om 16.15 uur affluiten. De overwinning betekend een meer dan verdiende promotie naar de 3e klasse.

Na de wedstrijd zat de sfeer er uiteraard direct in. Van een teamselfie in de kleedkamer, naar een rit op de boerenkar en van vuurwerk in de Zuidstraat naar Ronnies aan de bar. De 1e selectie wilt graag alle sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van het promotiefeest zaterdagavond en zondag overdag. Ook willen we de meegereisde supporters bedanken voor hun steun. Wij hopen dat we jullie volgend jaar bij zowel thuiswedstrijden als uitwedstrijden weer terug zien langs de lijn en ons te steunen in de 3e klasse