Vandaag alweer de 3e wedstrijd van het seizoen. Na een overwinning tegen Bevelanders en een gelijkspel tegen Luctor-Heinkenszand moesten we vandaag uit tegen VC Vlissingen (zat). In plaats van lekker op gras voetballen (alle grasvelden waren om 15.00 uur leeg) moesten we de wedstrijd spelen op het kunstgras. Het zal wel met de droogte te maken hebben.

Een extra stimulans was  het zeker om te proberen de punten mee naar Westkapelle te nemen. Dit gingen we doen in de volgende opstelling:

-       Hayo Castel; Ron de Nooijer, Jari Kaland, Rens de Visser, Finy Cijsouw; Rens Janisse, Jesse Simonse, Erwin Pouwelse; Mark Minderhoud, Dylan Maljers en Marlo Janisse.

De wissels waren vandaag: Brian de Visser, Jaimy Gabrielse, Julian Coppoolse en Aron van Sluijs.

We begonnen goed aan de wedstrijd alleen was het wel wat onrustig van onze kans. Dit kwam mede door het veld (snelheid veel hoger als op gras en de bal stuitert veel hoger op). Het is ff een kwestie van wennen zeg maar. Daarnaast vergaten we ook te voetballen. De ruimte lag er wel en de gelegenheid werd ook geboden, maar de keuze werd niet gemaakt. Langzamer hand kwam Vlissingen wat beter in de wedstrijd en kreeg men ook enkele kansen, maar Hayo was weer een sta in de weg of was de afwerking niet 100% bij VC Vlissingen.

Dit gold ook voor Noormannen, die ook enkele kansjes kreeg, maar ook enkele grote kansen kreeg via Dylan en Erwin. Hierbij was de keuze in de afwerking niet de juiste of was men te gehaast.

Doordat zowel Noormannen en Vlissingen beiden niet wisten te scoren in de eerste helft was het dan ook niet zo verrassend dat de ruststand 0-0 was.

De tweede helft begon Noormannen voortvarender dan de eerste helft en zette men meer druk op de verdediging. Na 10 minuten kreeg Noormannen via Mark een kans op de 1-0. Een lange bal werd door Mark opgepikt en hij schudde twee man van zich af en ging alleen op de keeper af. Doordat de bal hoog opsprong op het veld kon een verdediger terug komen en de bal afpakken. Hierna blokte Mark de bal en tikte hem in de goal, 1-0 dacht iedereen maar de scheidsrechter zag in de blok een overtreding en keurde de goal af.

Hierna golfde het spel op een neer en was er sprake van een open wedstrijd maar waren de betere kansen voor Noormannen. De beste twee kansen waren voor Noormannen via Dylan. En met wellicht met wat meer rust had hij ze beide binnen kunnen schieten. Zo leek de wedstrijd te eindigen op 0-0 en ook op de bank had men zich er al een soort van bij neergelegd. Jordy zei zelfs ‘Als Dylan vandaag nog 30 uur speelt, scoort hij niet’ (op zich al knap dat er 30 uur in een dag zit, maar dat terzijde).

Wat denk je. 5 minuten later en 5 minuten voordat de reguliere speeltijd voorbij was, pikte Dylan zijn doelpunt mee. Na een goede aanname en actie schoot hij de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Na een blessuretijd van 10 minuten en een enorme kans voor Erwin (die 1 op 1 met de keeper faalde) floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De drie punten gingen mee naar Westkapelle.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Walcheren. De koploper op dit moment in de 3e klas.