Zaterdag 13 oktober kwam koploper Walcheren op bezoek in Westkapelle. De ploeg uit Vlissingen won alle 3 zijn competitiewedstrijden en was hierdoor nog zonder puntverlies. Noormannen kende eveneens een goede competitiestart, met 7 punten uit 3 wedstrijden. Trainer Lennard Kerkhove had te maken met een paar lichet blessuregevallen en kwam uiteindelijk tot de volgende opstelling: Hayo, Ron, Jari, Rens de V., Julian; Jesse, Rens J., Erwin; Marlo, Dylan en Mark. Op de bank namen plaats Finy, Jaimy en Devi. Brian genoot van een vakantie en was afwezig.

Walcheren begon erg sterk aan de wedstrijd en had de 1e 20 minuten duidelijke en overwicht. Noormannen leek wat verrast wegens de positiewisselingen in de opbouw van Walcheren en op deze manier had de ploeg het veldoverwicht. Ondanks dit overwicht, was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Dylan miste jammer genoeg oog in oog met de keeper. Nadat Hayo ons in de eerste helft nog een aantal keer op de been had gehouden (eveneens met wat geluk van het houtwerk), werd het net uiteindelijk 2 keer gevonden door Walcheren. Zo leidde de ploeg op dat moment verdienstelijk met 0-2. Echter was de voorsprong wel wat zuur. De 0-1 viel namelijk uit een counter nadat Marlo in de 16 onderuit was gehaald en de scheids ten onrechte liet doorvoetballen.

Nadat in het veld wat tactische wijzigingen waren gedaan door Noormannen, kwam de ploeg beter in de wedstrijd. Waar sommigen misschien al dachten aan een simpele middag voor Walcheren, knokte de thuisploeg zich erg knap terug in de wedstrijd. Na een dik half uur spelen was er een schitterende actie van Rens J. op het middenveld. Hij wachtte op het juiste moment om daarna Mark weg te steken met een pass achter de verdediging. Mark scoorde beheerst, 1-2. Nog geen 3 minuten later een soortgelijke situatie. Nu een schitterende steekbal van Marlo, die de diepgaande Erwin vindt. Ook nu is het vissen geblazen voor de doelman, 2-2. Niet veel later komt zelfs de kans op de voorsprong, Erwin mist nu echter in een rechtstreeks duel met de keeper.

Waar de eerste helft een leuk schouwspel was om naar te kijken met veel kansen over en weer, is de 2e helft wat meer gesloten. De kansen zijn schaarser en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Walcheren komt echter weer op voorsprong. De linksback mag vrij opkomen van eigen helft, een 1-2 opzetten met een teamgenoot en uiteindelijk zelfs de 2-3 binnenschieten. Terwijl Noormannen daarna op zoek gaat naar de gelijkmaker krijgt het de volgende klap te verwerken. Rens de V. gaat in vijandelijke 16 een kopduel aan. Een harde klap is bij de kantine te horen en niet veel later blijkt dat Rens zijn neus heeft gebroken. De niet geheel fitte Finy neemt zijn plaats hierdoor over. Noormannen krijgt in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker via Marlo. Jammer genoeg mist hij met een stiftje, waar mogelijk een andere keuze beter was geweest. In de allerlaatste minuut wordt een mooie voorzet van Marlo nog op de lat gewerkt door een verdediger van Walcheren. Het zit in de jacht op de gelijkmaker op dat moment dan ook niet mee en zo eindigt de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Walcheren.

Noormannen had misschien zeker een punt verdiend. Het heeft zelf de kansen gehad (en niet benut) en de doelpunten iets te gemakkelijk weggegeven. De ploeg heeft in ieder geval weer aangetoond mee te kunnen in de 3e klasse, door de koploper het flink moeilijk te maken. Dit moet voldoende vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie. Deze wordt komende week vervolgd met een uitwedstrijd in en tegen Zaamslag.