Op zaterdag 20 oktober dook de gehavende selectie van Noormannen 1 onder de Westerschelde door voor de voetbalwedstrijd tegen een eveneens gehavend Zaamslag 1. Bij de Noormannen ontbraken twee sterkhouders, Marlo Janisse en Rens de Visser, door blessures. Ook Julian Coppoolse en Brian de Visser waren afwezig in verband met vakantie. Trainer Lennard Kerkhove stuurde de volgende 11 namen in een 4-4-2 formatie het veld in: Hayo Castel; Ron de Nooijer, Jelmer Theune, Jari Kaland, Finy Cijsouw; Jesse Simonse, Jaimy Gabriëlse, Rens Janisse, Erwin Pouwelse; Dylan Maljers, Mark Minderhoud. Op de reservebank was plaats voor Ruben van Sluijs, Patrick Knevel en Devi Jongepier. Volgens de plaatselijke media was ook Iman Verhage in eerste instantie geselecteerd, maar hij ontbrak verrassenderwijs op het wedstrijdformulier.

Enkele minuten na half 3 floot scheidsrechter Simonse (geen familie van, red.) voor de start van de, voor zover bekend, allereerste competitieve ontmoeting tussen Noormannen 1 en Zaamslag 1. Bij de Noormannen was in het eerste kwartier sprake van een gewenningsfase voor de nieuwgevormde achterhoede. Door de afwezigheid van Rens de Visser kwam Jelmer Theune over van Noormannen 2 om voor het eerst dit seizoen minuten te maken in Noormannen 1. Het wat onwennige begin zorgde ervoor dat de eerste grote kansen voor Zaamslag waren, maar Hayo Castel hield zijn doel op uitstekende wijze schoon. In het resterende deel van de eerste helft was er sprake van een evenwichtig wedstrijdbeeld. Merendeel van het balbezit was voor Zaamslag, maar goed verdedigingswerk zorgde er voor dat verdere grote kansen uitbleven. Aan de andere kant kreeg Noormannen via snelle uitbraken, corners en vrije trappen diverse kansen. Vlak voor rust kwam de eerste grote kans voor de Noormannen, op aangeven van Dylan kwam Erwin tot een schot in het vijandelijke strafschopgebied, maar de bal belandde niet tussen de palen. Kort erna volgde een grote kans voor Zaamslag, maar ook deze werd niet benut en zo floot de scheidsrechter bij een brilstand voor de rust.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het spel ging snel op en neer en aan beide kanten werden kleine kansen gecreëerd. In de 49e minuut legden Erwin en Finy aan voor een vrije trap. Beide spelers hadden een andere variant voor ogen en zo ontstond er een waar spektakelstuk. Terwijl Finy met een loopactie de diepte zocht legde Erwin de bal breed. Finy, die al in het strafschopgebied was, wist desondanks toch eerder dan de spelers van Zaamslag de breed gelegde bal te bereiken en door te spelen naar Jaimy. Jaimy loste vervolgens een vlammend schot op doel welke niet goed verwerkt werd door de keeper van Zaamslag, waarna de bal van dichtbij kon binnenschieten, 0-1. Met nog een ruim half uur te spelen was het voor Noormannen zaak om, onder flinke druk van Zaamslag, de nul vast te houden. Lange tijd lukte dit goed en wist Zaamslag niet tot grote kansen te komen. Bij de kansen die ze wel wisten te creëren bracht Hayo goed redding.  In de 74e minuut wast het uit een afgeslagen corner dan raak voor Zaamslag. In eerste instantie werd de bal nog tegengehouden, maar het daaropvolgende schot vanuit de tweede lijn belandde via de hak van Jesse toch tegen de touwen, 1-1. Voor de meegereisde supporter volgde daarna een zenuwslopende finale waarin de bal voortdurend van het ene strafschopgebied naar het andere strafschopgebied vloog. Voetbaltechnisch was het, mede door het erbarmelijk slechte veld in Zaamslag, geen oogstrelende finale, maar de liefhebbers van een potje voetbal uit de onderste Engelse divisies kregen wel waarvoor ze gekomen waren. Na een kwartier zweten, waarin Zaamslag de bovenliggende partij was en Noormannen goed bleef verdedigen, werd de wedstrijd beëindigd bij een 1-1 stand. Gezien het wedstrijdverloop en de geleverde strijd een verdiend punt voor de Noormannen.

Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Kruiningen. Een overwinning in deze wedstrijd betekent aansluiting bij de bovenste ploegen en een flink gat met de ploegen onderaan de ranglijst. Een belangrijke pot dus, waarbij Noormannen hopelijk weer kan rekenen op de steun van een grote groep supporters!