Noormannen 1 verspeelt andermaal punten

Van oudsher kent Noormannen zware wedstrijden op ’s Heer Arendskerke. Arendskerke heeft zich ontwikkeld tot stabiele 3e klasser waar het al jaren netjes in de middenmoot eindigt. Dit seizoen lijken ze, tot dusver in ieder geval, zelfs mee te kunnen strijden om het kampioenschap. Al is het seizoen natuurlijk nog jong. Aan Noormannen de taak om die aspiraties even de kop in te drukken.

Noormannen trad aan met Rens de V., die door blessureleed de afgelopen twee wedstrijden miste, terug in de basis. Door zijn goede prestaties bij het tweede kreeg ook Devi een plek bij de eerste elf. Hayo, Finy, Jari, Ron, Erwin, Jesse, Rens J., Mark en Dylan completeren het team dat om 14:30 uur aan de aftrap verscheen.

Arendskerke begon de eerste helft sterk en dwingend. Het duurde niet lang of de eerste dreigingen van de Bevelandse ploeg werden omgezet tot gevaarlijke kansen en zelfs twee goals. Tweemaal werd een voorzet van links binnengewerkt, de 1-0 met een schot en de 2-0 met een knappe kopbal van notabene een van de kleinste spelers op het veld. Noormannen kwam daarna iets beter in de wedstrijd waardoor het redelijk gelijk op ging. Niet veel later scoorde Noormannen via Mark de 2-1, maar het doelpunt werd (onterecht volgens onze voorhoede) afgekeurd wegens buitenspel. Opmerkelijk was het dat Erwin vlak voordat Mark werd ingespeeld onderuit werd gehaald en geen vrije trap kreeg toen Mark buitenspel werd gegeven. Grote kansen bleven verder uit, voor Noormannen dan. Zo’n 10 minuten voor rust kwam Noormannen zelfs op een 3-0 achterstand nadat Arendskerke met een toch wel terecht gegeven penalty eenvoudig zijn voorsprong vergrootte.

In de tweede helft is Noormannen eigenlijk niet meer terug in de wedstrijd gekomen. Matig spel, verkeerde keuzes en niet adequaat ingrijpen leidde tot een nog grotere achterstand. Een afgezwaaide bal werd hard ingeschoten en via de voet van Rens de V. onhoudbaar gemaakt voor doelman Hayo. Met nog zo’n 20 minuten op de klok opende Erwin dan toch de score voor de bezoekers door een vrije trap knap binnen te schieten in de verre hoek. Omdat opgeven absoluut geen optie is, probeerde de coach met twee aanvallende wissels het spelbeeld nog te kantelen en wellicht nog een punt mee naar huis te nemen, maar ook dat gaf niet het gewenste effect. Arendskerke wist te profiteren van de ruimte en kopte de 5-1 tegen de touwen.

Overall een verdiende nederlaag, al is de uitslag misschien wat geflatteerd.

Volgende week hervat Noormannen het bekeravontuur uit tegen ZSC uit Scharendijke. 17 November speelt Noormannen voor de competitie thuis tegen VCK.