Na een vroege voorbereidingsstart en een viertal geslaagde oefenwedstrijden mocht het vlaggenschip eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd gaan spelen. Het normaal op zondag acterende V.V. Schoondijke is onze eerste beker opponent in een reeks van drie.  Vanwege de verlate aanvangstrijd van 17.00 uur, vertrok de Noormannen karavaan pas om 14.30 uur van de Prelaat. Iedereen stond te popelen,  je zit immers toch al heel de dag te wachten tot je mag. 

Na een vlotte afreis werden we hartelijk ontvangen op het complex van Schoondijke, kleedkamers open, lekker bakje koffie in de kantine en zelfs het hoofdveld kon op een ontspannen manier worden getest.

Erwin Pouwelse maakte dit weekend zijn meters op het festival terrein van Lowlands, waar Rensje de studentencafés van Delft onveilig maakt tijdens zijn introweek. Hierdoor vervalt het sterk  in vorm zijnde blok op het middenveld, waardoor de coach de nodige wisselingen door moest voeren. Beker debutant Julian  Coppoolse nam de rol van Rensje over en speelde daardoor met PJ centraal op het middenveld, waar Pedro de nummer 10 positie in mocht vullen. 

Het begin van de wedstrijd was slordig . Zowel verdedigend, opbouwend als in de eindpass en afronding lieten we steken vallen. Schoondijke kon hierdoor tot een aantal kansen komen. Er was echter genoeg ruimte om verzorgd  voetbal te kunnen spelen en je kon duidelijk zien dat onze ploeg meer kwaliteit had. Het kwam er alleen niet uit. We gingen met 0-0 rusten en tijdens de thee werd dan ook duidelijk aangeven dat er een flinke schep boven op moest. We zouden hier absoluut geen punten verspelen. 

De tweede vijfenveertig minuten werden gestart op een hoger tempo en met meer bezieling, dit resulteerde al snel in de 0-1. We verzuimden echter het veldoverwicht om te zetten in een grotere voorsprong, vele open kansen werden gemist. En zoals een belangrijke wet in de sport ons leert, bolt het netje dan aan de andere kant. Rens kon een vrije trap van Schoondijke deze keer niet weggewerkt krijgen, waarna hard werd ingeschoten, 1-1. Gelukkig kon hij het zelf goed maken en scoorde met een harde kopbal uit een corner de 1-2. We beloonden ons jammer genoeg niet, maar een 1-7 overwinning was niet misplaatst geweest. 

De overwinning is ludiek gevierd bij de friterie in IJzendijke, waar de koolhydraten werden aangevuld met heerlijke eigen gebakken friet. Met dank aan Niels van Belzen, meester bakker. Aanstaande dinsdag staat de zwaarste bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen VCK. De wedstrijd is een uurtje vervroegt naar 19.00 uur, we kunnen jullie steun gebruiken.