De winterstop zit er weer op. De competitie gaat weer beginnen en voor Noormannen was dit een uitwedstrijd naar GPC Vlissingen. Voorafgaand aan de wedstrijd toch nog lichte twijfel of het hoofdveld bespeelbaar was door lichte vorst. Gelukkig vond de scheidsrechter het veld geschikt om op te spelen.

De 11 spelers die het mochten gaan doen vandaag waren: Hayo, Julian, Rens, Finy, Damian; Jari, Rens, Erwin; Brain, Marlo en Dylan. Op de bank zaten vandaag Mark, Jesse en Ron.

Noormannen begon op zich best redelijk aan de wedstrijd, maar de keuzes in de laatste fase van de aanval waren niet goed of te scherp. Hierdoor ontstonden er niet echte kansen. Aan de andere kant kreeg GPC de eerste helft een aantal goede kansen. Echter was steeds Hayo een sta in de weg. Voor Noormannen was de beste kans voor Erwin met een vrije trap op de paal. Zo leek het 0-0 te zijn met rust, maar in de laatste minuut kwam GPC op voorsprong. Jari en Rens werden aan de rand van de 16 te kijk gezet en de daar op volgende voorzet eindigde bij de tweede paal, waar de mee opgekomen laatste man kon binnen schieten. Hayo zat er nog met zijn vingertoppen aan en Finy probeerde hem nog van de lijn te halen maar dit mocht niet baten. Zo was de ruststand 1-0 voor GPC.

Over de 2e helft kunnen we eigenlijk kort zijn. Noormannen wilde wel en kreeg een paar kleine kansjes maar het echte geluk en precisie miste. GPC kon niet meer en beperkte zich tot verdedigen en tijdrekken (wat uiteindelijk niet in de blessuretijd was terug te zien). Af en toe kwam men er met een counter uit. Grote kansen leverde dit niet op.

De grootste kans van de wedstrijd voor GPC om op 2-0 te komen was een terugspeel bal van Finy. Deze was gelukkig zo hard dat hij niet alleen over Hayo heen ging, maar ook over het doel stuiterde.

Vlak voor tijd kreeg Rens nog een kopkansje uit een corner van Mark, maar deze ging voor langst het de goal. Hierna ontstond er nog een scrimmage voor het doel omdat de bal via de scheidsrechter terug de 16 meter in kwam. Dit leverde helaas geen doelpunt op en zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 voor GPC.

Volgende week tijdens het weekend dat het 85 jarig jubileum wordt gevierd, speelt Noormannen tegen ’s-Heer Arendskerke en kunnen we alle steun gebruiken om de punten op Westkapelle te houden.