Op een uiterst zonnige zaterdagmiddag was alles aanwezig om een er mooie pot voetbal van te maken. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in ’s-Heer Arendskerke 5-1 gewonnen door de thuisploeg dus de Noormannen had wat goed te maken. 

De Noormannen begon in de volgende opstelling: 

                                                 Aron van Sluijs

Julian Coppoolse     Rens de Visser    Jesse Simonse    Damian Cijsouw

                             Jaimy Gabrielse                Rens Janisse 
                                            Erwin Pouwelse

   Mark Minderhoud                  Marlo Janisse                      Dylan Maljers

In het zonnetje namen Jari, Pedro en Jacco plaats op de bank. 

Het duurde niet snel voordat het eerste doelpunt werd gescoord. Na een steekbal door het centrum van de Noormannen kon de rechtsbuiten van ’s-Heer Arendskerke beheerst binnen schieten en zo kwamen de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong. De Noormannen bood goed tegenstand en zette hoog druk waardoor ’s-Heer Arendskerke het lastig had. Rond de 20e minuut kreeg de Noormannen een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Erwin nam de vrije trap en schoot de bal schitterend over de muur heen en via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel, 1-1. Daarna waren er nog een kansen om de 2-1 te scoren maar toch was het ’s-Heer Arendskerke die in de 30e minuut de 1-2 scoorde. Na niet scherp verdedigen gaf de snelle linksbuiten en afgemeten voorzet die de spits achter Aron binnen tikte. Tot rust volgde een rommelige fase met veel kleine overtredingen. Zo ging de ploegen aan de thee met een 1-2 ruststand. 

In de 2e helft is het Noormannen die naar de aansluitingstreffer zoekt. Noormannen is veelvuldig in de aanval en creëert ook kansen maar telkens is de verdediging en de keeper van ’s-Heer Arendskerke een sta in de weg. In de 70e minuut is het weer ’s-Heer Arendskerke die de 1-3 maakt na een voorzet die bij de 2e paal wordt ingetikt. Noormannen blijft zoeken naar een doelpunt om de wedstrijd nog spannend te maken. Uit de corner neemt Marlo de bal schitterend op de pantoffel en de bal vliegt in de kruising en brengt zo de spanning weer terug in de wedstrijd, 2-3. In de laatste minuten gaat Noormannen nog met man en macht voor de gelijkmaker waardoor de ruimtes groter worden in de verdediging van de  Noormannen. In de laatste minuten van de wedstrijd ligt het open vanachter en heeft een speler van ’s-Heer Arendskerke de vrije doortocht naar Aron gevonden. De speler schuift de bal beheerst langs Aron en zo eindigt de wedstrijd in een 2-4 overwinning voor de bezoekers.

’s-Heer Arendskerke was voetballend beter maar de Noormannen liet weer eens aardig spel zien en bood goed partij. Volgende week staat er geen voetbal op het programma in verband met carnaval. Over twee weken neemt Noormannen het thuis op tegen Zaamslag en is alle support weer van harte welkom!