Het was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen die ergens voor ging. De eerste bekerwedstrijd in een poule van 4. De voorbereiding hebben we keurig afgesloten met 3 overwinningen en een verlies partij.

De wedstrijd was in en tegen Hansweert. Dit zou eigenlijk de enige bekerwedstrijd thuis zijn maar dat ging niet door. Op de Prelaat zijn de velden afgekeurd door de gemeente waardoor het nog niet duidelijk is wanneer er weer wedstrijden gevoetbald mogen worden.

Afijn, ons mee 30 graden ni Hanswest. Erwin heeft deze wedstrijd laten schieten i.v.m. een zon vakantie. In Hanswest was het ook zonnig. Dit bracht de volgende 11 aan de start van de wedstrijd: Aron, Julian, Jari, Rens, Jesse, Finy, James, Rens, Mark, Marlo & Dylan. Het veld was groen, het zonnetje scheen, klaar voor het nieuwe seizoen.

Het eerste kwart van de wedstrijd was er meer balbezit voor de Noormannen wat ook tot kansen leidde, deze werden alleen niet benut. Na de eerste drinkpauze ging de Noormannen meer naar voren drukken. Hierdoor kwamen er nog meer kansen wat leidde tot een doelpunt van Rens Janisse. Hansweert kon niet met de druk van De Noren omgaan. Desondanks bleef het 0-1 tot de rust.

In de rust werden de keepershandschoenen overgegeven aan Luc. De thee smiek goed waardoor de Noren binnen 10 min uitliepen naar 0-4. Nog een goal van Rens Janisse en 2 stuks van Marlo. James en Mark maken plaats in het veld voor Ron en Jarno. Tegen aan de 2e drinkpauze heeft de keeper van Hansweert een andere visie dan zijn team genoten. Deze houdt het in de drinkpauze voor gezien. Hansweert zet nu een speler op doel voor het laatste kwart van de wedstrijd. Toen ging de teller echt lopen voor de Noren. De stand liep uit naar 0-8 door doelpunten van 2 maal Marlo, 1 keer Ron en Dylan nog.

Een mooi debuut voor James en Luc. De Noormannen staat nu 1ste in de poule en gaat volgende week proberen de 3 punten op te halen in Burgh-haamstede, tot dan.