Er was eens… Oke, zo sprookjesachtig is het op dit moment allemaal niet bij Noormannen 1. Na 5 wedstrijden zijn er slechts 3 punten gehaald en is er ook verloren van tegenstanders waartegen toch zeker punten te halen zijn. Gek genoeg had Noormannen bij winst vandaag in het linkerrijtje gestaan, maar staat het dankzij het verlies nu laatste. Onderaan. Een droevige start van het seizoen. Het positieve is dan weer dat het de komende wedstrijden eigenlijk alleen (bijna) maar beter kan gaan. Wellicht geeft dat de burger, of toeschouwer, moed. En als je onderaan staat, dan moed moet.

Terug naar sportpark De Kruitmolen. Bij aanvang van de wedstrijd had scheidsrechter Simonse z’n zaakjes niet echt op orde en dat leidde ertoe dat de wedstrijd pas om 14:39 uur werd afgetrapt. Dauwendaele komt al vroeg op voorsprong door in de 8e minuut een 3 tegen 2 situatie goed uit te spelen en 1-op-1 met Luuk, ondanks een ingrijpen van Julian, niet faalde. 1-0. Dauwendaele is gevaarlijker maar weet zichzelf in eerste instantie niet te belonen met een tweede goal. Sterker nog, Noormannen komt in de 18e minuut, na een goede actie en voorzet van Mallie, via Mark langszij. 1-1. Noormannen lijkt iets beter in de wedstrijd te komen en voert de druk op voor de goal van de Middelburgers. Het is echter Dauwendaele dat weer op voorsprong komt door weer een 3 tegen 2 situatie om te turnen in een doelpunt. 2-1. In de extra tijd van de eerste helft scoort Dauwendaele ook nog de 1-3. Dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft krijgt Noormannen wel de kansen en weet het zelfs ook te scoren, maar scheidsrechter Simonse, die overigens een beroerde wedstrijd floot, keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Even later valt ie dan toch… Finy vindt Erwin en Erwin scoort zijn 3e goal van het seizoen. 3-2. Met nog 25 minuten te spelen lijkt er dan ook meer in te zitten voor de roodzwarten, al dachten de geelblauwen daar anders over. Dauwendaele brengt het verschil weer op 2 doelpunten. 4-2. Noormannen begint wat opportunistischer te spelen en vindt opnieuw het net. Het doelpunt wordt echter weer afgekeurd, dit maal wegens het onreglementair aanvallen van de keeper. Ik had daar m’n twijfels bij, maar dat had ik wel bij meer beslissingen van de leidsman. In de extra tijd van de tweede helft krijgt Noormannen zelfs nog de 5-2 om de oren.

Om dan nog even terug te komen op de eerder besproken ‘moed’… die bevond zich toen spreekwoordelijk in de schoenen. Dauwendaele verlaat het veld als verdiende winnaar. Volgende week treedt Noormannen 1 in aan tegen GPC, in Vlissingen.