Dit maal niet op de zaterdagmiddag maar op dinsdag avond, mocht Noormannen 2 het kunstmatig belichte veld betreden tegen de opponent uit Middelburg, Jong Ambon 2.
De opstelling was als volgt:

 

Doel: Erik

 

Verdediging: Arjen, Kris, Niels v B, Jelmer T

 

Middenveld: Jacco, Rens, Lennart

 

Aanval: Devi, Patrick, Niels G

 

Wissels: Niels C, Danny, Robin en Jelmer H.

 

Om 19:30u kon er begonnen worden aan de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst. Dat het een pittige wedstrijd zou worden wisten we allen nog van de vorige wedstrijd, een 4-1 verlies.
 
Beide ploegen begonnen de wedstrijd best goed en we waren ook zeker aan elkaar gewaagd. De eerste kansen waren echter wel voor ons, namelijk een schot op de man bij de paal na een corner, een 1 op 1 situatie met de keeper, een schietkans vanaf de 16 meter lijn en nog enkele kansrijke aanvallen. Helaas vloog geen één van deze, soms 100% kansen, in het doel van de maneblussers. De Middelburgers kwamen ook tot enkele redelijke aanvallen waarbij plots een voorzet door de handen van onze keeper glipte en stonden we dus met 0-1 achter. Na de goal had Jong Ambon het betere van het spel en maakte, na een rappe rush door het centrum, de 0-2.

 

Tijdens het nuttigen van een lekker warm bakje thee werden de volgende 4 wisselingen in het elftal doorgevoerd; Niels C voor Arjen, Danny voor Rens, Robin voor Jelmer T en Jelmer H voor Niels G waardoor Lennart doorschuift naar links voor en Jelmer op het middenveld.

 

De 2e helft begon iets wat chaotisch aan Noormannen zijde. Dit resulteerde helaas ook in een tegendoelpunt, na slecht uit verdedigen aan onze zijde kon een van de Middelburgers zo doorlopen naar de goal en deze fout afstraffen, 0-3. Na dit doelpunt werden de Noormannen weer een beetje wakker geschud en gingen beter spelen en kreeg weer het beste van het spel op het veld. Dit resulteerde daarom ook weer in enkele kansen waarvan er toch ook wel eentje in had gemogen! Na nog enkele goede aanvallen aan onze zijde, kon Lennart gelukkig wel de bal tegen de netten aan knallen, 1-3. Er bleef alleen helaas nog weinig tijd over om nog een doelpunt te maken waardoor de eindstand bleef steken op 1-3.

 

Al met al goed gevoetbald, een les voor de volgende wedstrijden is dat we effectiever met de kansen om moeten gaan zodat we het ons zelf iets makkelijker maken en wellicht een puntje er uit kunnen slepen de volgende keer.

 

 

 

Het eerst volgende competitie duel wordt pas gespeeld op 12 maart, tegen GPC 4, dus nog genoeg tijd om te trainen, haha.