NOORMANNEN 1 – APOLLO ’69 1

Vandaag Apollo ’69 uit ’s-Gravenpolder op bezoek op een regenachtig sportpark ‘’de Prelaat’’

De uitwedstrijd eindigde iet wat geflatteerd in een 2-4 winst voor Noormannen.

Dit beloofd alles behalve een makkie te worden maar voor Noormannen de mogelijkheid om de rug te rechten na de blamage van vorige week in en tegen Wemeldinge.

 

Noormannen zal het waarschijnlijk voorlopig moeten doen zonder de geblesseerde Mark die afgelopen donderdag op de training in een onschuldig duel door zijn enkel ging.

Verdere afwezigen vandaag zijn Matthijs (blessure), Rens (op de weg terug van een zware knieblessure), Niels C (geveld door een griepje), Finy (werk) en Danny (werk)

 

De eerste helft de wind in de rug, je zou denken dat Noormannen gretig uit de startblokken schiet, maar helaas komen we bedrogen uit. Na een miscommunicatie in de verdediging kan de linksbuiten van Apollo moeiteloos 2 man passeren en de bal voorgeven, deze verdwijnt in de korte hoek, 0-1.

Na deze goal lijkt Noormannen wakker en heeft daarna het betere van het spel.

Dit resulteert na een prachtige 1 keer raken aanval via Erwin, Pedro, Ron en eindstation Dylan in de 1-1.

Hierna probeert Noormannen met het wind voordeel de voorsprong verder uit te bouwen, wanneer Noormannen iets rustiger zou zijn en iets meer het overzicht bewaard zou dit ongetwijfeld lukken maar helaas komt het niet verder dan een snoeiharde pegel op de lat van Devi, gezien de afstand van de goal was een binnenkantje wellicht voldoende geweest voor de 2-1.Ondanks het veldoverwicht komt Noormannen nog een paar keer goed weg dat het niet met een achterstand aan de thee begint.

 

De tweede helft blijkt dat Noormannen weinig heeft opgestoken van de eerste helft, het is Apollo wat net na rust de paal raakt.  Gelukkig lijkt dit Noormannen wederom wakker te schudden.

Noormannen is ondanks de straffe tegenwind de betere ploeg maar heeft tot de 65ste minuut nodig om dit verschil ook op het scorebord aan te tonen.

Het is Ron die na een mooie dieptepass de achterlijn haalt en de bal voorgeeft op de inlopende Pedro, 2-1 (ik zal u de maanden, weken, dagen, uren en seconden van droogte besparen)

Lang kan Noormannen helaas niet genieten van de voorsprong, het is na 3 minuten alweer gelijk.

Na zwak verdedigen is het de rechtsbuiten van Apollo die oog in oog met Niels komt te staan en daarin niet faalt, 2-2. Noormannen raakt hier gelukkig niet van in de war en blijft de betere ploeg.

Na 80 minuten onderschept Erwin de bal na een slordige verdedigende actie van Apollo. Erwin geeft de bal breed op Devi, die schiet hem vervolgens op schitterende wijze in de kruising, 3-2.

De sterk ingevallen B-junior Patrick Knevel krijgt nog een kleine kans maar ziet zijn schot helaas geblokt worden door een Apollo verdediger.In de 85ste minuut is het dan de beurt aan de 2e B-junior van de middag, Julian Coppoolse vervangt Pedro.Er lijkt tot de 89ste minuut geen vuiltje aan de lucht voor Noormannen, totdat er op randje 16 een domme overtreding wordt gemaakt. 3 keer is scheepsrecht voor de linkspoot van Apollo en hij schiet de bal dwars door de muur in de goal, 3-3.

Het lijkt erop dat Noormannen de winst weer uit handen geeft en als Apollo iets minder gehaast is neemt het zelfs de volle winst mee naar huis. Gelukkig voor Noormannen is dit niet het geval en schiet Apollo de bal tot woede van de linksbuiten over de zijlijn. In de allerlaatste seconde mag Jesse de bal via een vrij trap op de middenlijn nog 1 keer in de 16 gooien, de bal wordt door iedereen gemist, behalve door Dylan, die schiet de bal binnenkant paal in de goal, 4-3.

 

We kunnen wel stellen dat Noormannen het zichzelf weer onnodig lastig heeft gemaakt en dat het goed weg komt met de late goal van Dylan.

Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen Hoedekenskerke. Hopelijk trakteert Noormannen haar trouwe supporters dan op een goede pot voetbal en 3 punten.