De Meeuwen O15-1 - Noormannen O15-1 1-13 (0-6)

Omdat De Meeuwen niet zo ver weg zijn en het goed weer was gingen we op die fiets naar het sportveld. Na onze warming up gingen we nog even naar de kleedkamer om onze tactiek te bespreken. Er was veel publiek komen kijken naar de wedstrijd, ook van onze eigen vereniging. Dat was goed om te zien aangezien De Meeuwen de koploper was in de competitie en nog ieder duel had gewonnen.

Het eerste doelpunt maakten we al snel, door Justin die de voorzet op Mano gaf zodat die hem er knap in kon tikken. Niet veel later had Tom de bal en wilde hij schieten, dat deed hij maar hij schoot tegen een tegenstander aan. Doordat de bal van richting was veranderd was de keeper te laat en stonden we 0-2 voor. De Meeuwen verloren de bal al snel na de aftrap, daardoor kon Damian de bal diep geven op Mano. Hij schoot hem er mooi in. In de eerste helft scoorde Emiel (met een wereldgoal), Tom en Mano nog. Ruststand was daarmee 0-6. Deze 1e helft was misschien wel de beste 1e helft van het seizoen aan onze kant. Meeuwen heeft geen 1 kans gehad en ons veldspel zag er hééél goed uit!

Na twee minuten in de eerste helft hadden we de bal alweer onderschept, Tygo sprinte langs de linkerkant op het doel af en schoot hem hard in het net. Na een paar minuten sprintte Tygo weer langs de linkerkant maar, nu schoot hij niet maar gaf de voorzet op Tom die zijn 2e doelpunt scoorde. Na de 10e goal die Mano had gescoord, maakten we een domme fout in de verdedeging. Een verdediger wilde de bal passen naar de linksback, maar er stond nog een verdediger tussen die de bal tegen zijn been kreeg. Daardoor kwam de bal bij een tegenstander die de bal er in één keer in kon schieten. Direct nadat we de aftrap hadden genomen herpakten we ons weer. Damian gaf een dieptepass naar Mano die weer tot scoren kwam. 1 minuut later ging Noah langs de linkerkant, kwam naar binnen en shoot hem keihard langs de keeper. In de laatste minuut scoorde Mano nog een keer. De eindstand was 1-13.

Een wedstrijd waar we met z'n allen heel trots op mogen zijn. Een hele wedstrijd hebben we de koploper van het kastje naar de muur gespeeld en geen moment kwamen ze aan voetballen toe. Daar tegenover hebben wij een wedstrijd op de mat kunnen leggen wat ver boven het niveau is van deze klasse. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en de kleine slordigheden van vandaag eruit halen naar volgende week als dan de thuiswedstrijd tegen GPC op het programma staat om 10.30, kom weer massaal aanmoedigen!