Na vorige week naaste concurrent Zeeland Sport met een 5-1 nederlaag naar huis te hebben gestuurd, stond vandaag wederom een topper op het programma. Op sportpark De Bie in Veere wachtte de plaatselijke v.v. die na een moeizame competitiestart de weg naar boven zijn ingeslagen en inmiddels op de derde plaats op drie punten achter Noormannen zijn terug te vinden. Vorige week werd na een reeks van vijf overwinningen voor het eerst weer gelijk gespeeld tegen Bevelanders. Noormannen is dus gewaarschuwd.

Door de rugblessure van Jesse startte Jari vandaag in de basis als centrale verdediger. Ook Devi kreeg weer een basisplaats toebedeeld:

Niels;
Ron, Jari, Rens de V, Jens;
Julian, Rens J, Mark;
Devi, Pedro, Dylan;

Op de bank namen Erwin, Jacco en Pieter Jan plaats.

De wedstrijd begon in hoog tempo. Na vijf minuten had Noormannen al twee aardige kansen genoteerd, het ontbrak in scherpte voor de goal. In het vervolg liet ook Veere zich een aantal keer gelden, met als gevaarlijkste kans een schot van binnen de zestien die op de lat uiteenspatte. Het tempo in de eerste helft zakte wat, Veere probeerde het spel in balbezit te maken en Noormannen loerde op de omschakeling, waaruit het ook de beste kansen kreeg. Op het moment dat iedereen dacht dat we met een 0-0 stand de rust in gingen, zette Mark druk op de verdediging van Veere. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Rens J. die plots één-op-één met de keeper verscheen. In de afronding faalde hij niet en zo zette hij Noormannen op slag van rust op 0-1. Een heerlijke oppepper om aan de thee te gaan.

In de rust benadrukte trainer Lennard dat we de strijd uit de eerste helft moesten blijven opbrengen en werd er een kleine omzetting in het drukgeven op de verdediging van Veere gedaan.

Na rust bleek al snel dat Veere op zoek wilde gaan naar de gelijkmaker. Ze zetten een aantal posities om en gingen wat meer naar voren voetballen. De omzetting in het druk zetten bij Noormannen wierp echter al snel zijn vruchten af. Na zeven minuten in de tweede helft viel dan ook al de 0-2. Een wereldgoal van wederom Rens J. die de bal van twintig meter in de kruising jaagde. Met deze twee goals bewijst hij wederom dat dit het seizoen van zijn echte doorbraak is.

Enkele minuten daarna werd de wedstrijd al min of meer beslist. Dylan heeft geleerd van een moment in de eerste helft, waarin hij net te kort kwam bij de tweede paal. Dit keer weet hij een voorzet van de linkerkant wel op waarde in te schatten en de 0-3 binnen te tikken.

Een kwartier voor tijd begaat Devi een overtreding op het middenveld, waarvoor de scheidsrechter een directe rode kaart trekt. Er zijn wat twijfels over de zwaarte van de straf, maar feit is dat Noormannen nog een kwartier lang de 0-3 voorsprong met een man minder moet zien te verdedigen. Voor Veere was dit natuurlijk het signaal om nog één keer alles te geven en vol de aanval op te zoeken. De bal wordt continue “in de pot” gegooid en vijf minuten voor tijd valt de bal voor Veere goed en maken ze de 1-3. Verder komen ze echter niet. Sterker nog, vlak erna weet Noormannen te profiteren van de enorme ruimte die achter de verdediging van Veere ontstaat. Erwin ontsnapt en gaat alleen op de keeper af en faalt niet. Met de 1-4 zorgt hij voor de eindstand op het scorebord.

Wederom een mooie overwinning op een naaste concurrent. Veere wordt daarmee op zes punten achterstand gezet. Volgende even geen competitie, dan gaan we proberen om ons bekersprookje een vervolg te geven tegen Kruiningen.