Nu de kerst weer achter de rug is kunnen we terugkijken op wederom een succesvolle editie van het kerststollenzaalvoetbaltoernooi 2017.Een bewogen toernooi, als altijd. Of laat ik zeggen: een toernooi met uitersten. Terwijl de één nog spugend boven de WC hing, wist een ander alweer een hattrick te completeren. Tiki taka werd afgewisseld met kick & rush. Er waren panna’s, blunders, missers, spelers met 4 goals in wedstrijd en spelers met eigen doelpunten. Uiteraard heeft het secretariaat deze statistieken bijgehouden en enkele feitjes op een rij gezet. 

Onder toeziend oog van maar liefst 35 spelers, 8 keepers, 7 leiders en een co-leiderschap, een scheidsrechtersgilde bestaande uit 3 scheidsrechters en 1 secretariaat werd om stipt 12:30 uur de eerste van de geplande 28 wedstrijden afgetrapt door Spezia, in de persoon van regerend kerststollenzaalvoetbaltoernooitopscoorder Jari Kaland. 

In totaal werd er 137 keer gescoord. 4 goalgetters wisten de dubbele cijfers te halen, maar met een aandeel van 10,2%, oftewel 14 goals, was het de regerend kerststollenzaalvoetbaltoernooitopscoorder Jari Kaland die zijn kerststollenzaalvoetbaltoernooitopscoorderstitel wist te prolongeren. Jacco Cijsouw, Robin Lous en Niels Gabriëlse volgden op gepaste afstand. Zij maakten allen 10 goals. 

Het toernooi kende liefst 9 hattricks, gemaakt door 7 spelers. 2 spelers maakten zelfs 2 hattricks. Diezelfde 2 wisten zelfs een keer 4 goals te maken in één wedstrijd. Robin Lous, Jari Kaland, knap gedaan. 

Robin Lous’ scoringsdrift bracht hem eigenlijk tot een totaal van 11 goals. Echter, hij liet bij 1 van zijn goals zijn eigen keeper vissen. Dit laatste overkwamen ook Iman Verhage, Mark Minderhoud, Niels van Alphen en Stefan Gabriëlse. Stefan completeerde daarmee trouwens een hattrick. 

Van de 37 speelgerechtigde mannen wisten er liefst 32 ook te scoren. 31 deden dit in ieder geval ook in het vijandelijke doel. Alleen Iman Verhage deed dit alleen in zijn eigen doel. Van de 7 speelgerechtigde vrouwen kwamen er 3 tot scoren. Nathalie Meijers, Christy Cijsouw en Nienke Minderhoud: proficiat! 

106 corners werden getrapt. Frosinone was met 20 genomen corners grootaandeelhouder, gevolgd door Bari met 18. Het defensieve Empoli kwam niet verder dan 6 aanvallende corners. 

De kleine Bellink veranderde bij tijd en wijle in een grote pannakooi. In totaal zijn 16 panna’s gegeven. Na 3 keer door de benen te zijn gespeeld was Niels Coppoolse de meest ongelukkige speler, maar ook Mark Minderhoud en Lisa Jongepier werden tweemaal gepoort. 

Via de spelregels wenste De Noormannen iedereen een sportieve middag toe. Helaas gaven Niels van Alphen, Mark Minderhoud en Michael Dekker hier geen gehoor aan. Zij ontvingen een gele kaart. 

De gele kaart van Mark Minderhoud was de enige overtreding namens Empoli. Daarentegen waren Parma en Palermo met respectievelijk 9 (!) en 6 overtredingen een stuk onsportiever. 

Tot slot is een kopie van de administratie bijgevoegd. In 2018 gaat het secretariaat over op A4 formaat. 

Mede namens Erwin zeg ik: we hebben van jullie genoten!!

 

Een goede jaarwisseling gewenst,

Het secretariaat.