Ook voor Noormannen is ondanks de droogte het nieuwe seizoen “gewoon” gestart. De leiding moest de afgelopen week wel wat improviseren met de locatie van de trainingen. Naast een training op het strand werd er afgelopen dinsdag getraind op het plaatselijke sportveld van Biggekerke. De oefenwedstrijd tegen Breskens die 11 augustus op de planning stond was afgelast.

Op zaterdag 18 augustus stond de wedstrijd tegen Brouwershaven op het programma. Op het druk bezette kunstgras van VCK was er om 12:15 uur nog een plaatsje vrij om te spelen. Zo kon er na de zomerstop eindelijk weer een wedstrijd worden gevoetbald, tenminste dat werd vooraf gedacht. Na de vele afmeldingen van feest- en vakantiegangers kon er maar net een selectie op de been worden gebracht. De coach was daardoor tot de volgende opstelling gekomen:

Hayo

Jacco - Jari – Aron - Ron

Rens J - Marlo - Mark

Ruben – Dylan M - Devi

Wissels: Hayo, Dylan K en Arjen

Voor de wedstrijd werd er afgesproken de eerste 20 minuten wat in te zakken en af te tasten hoe sterk de tegenstander voor de dag kwam. Al snel bleek dat Brouwershaven (die met een jonge selectie waren afgereisd naar Koudekerke) een niveautje minder was dan Noormannen. Er werden van Noormannen zijde dan ook snel veel kansen gecreëerd. Na een kwartier stond het al 1-0 door een voorzet van keeper Aron (die uit noodzaak laatste man stond) die door broer Ruben in de kruising werd gepoeierd. Al snel liep Noormannen uit naar een 5-0 voorsprong, de goals werden gemaakt door Ruben, Dylan 2x en Marlo (die daarmee zijn eerste Noormannen doelpunt maakt).

In de 2e helft werd er flink door gewisseld waardoor de Noormannen niet meer echt aan goed voetbal toe kwam. Hayo, Dylan K en Arjen waren in het veld gekomen voor Aron, Devi en Ruben. Snel na rust maakte Marlo na een goeie zelfstandige actie de 6-0. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Brouwershaven ook wat kansen. Ze waren deze wedstrijd erg tegengevallen en dit resulteerde in een clean cheat voor Hayo en de Noormannen verdediging. Eindstand 6-0, een goed resultaat voor de Noormannen.

Hopen op wat regen zodat binnenkort de normale trainingen weer kunnen worden opgepakt en de rest van de oefenwedstrijden gewoon doorgaan. Zaterdag 25 augustus staat MZC op het programma.