Sinds 2014 wordt OldStars walking football in Nederland gespeeld. Een voetbalvorm voor 55-plussers die staat voor meedoen, ontmoeten, bewegen en zelfredzaamheid. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk aanspreekpunt van het concept, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie.

OldStars walking football staat garant voor het ontmoeten van andere ouderen. Op evenementen, onderlinge wedstrijden en trainingen.

Meedoen aan een hapje en een drankje. Samen initiatief nemen, samen organiseren en allemaal meedoen. Dat is OldStars walkingfootball.

Toernooien worden kriskras door het land georganiseerd. Natuurlijk, de OldStars willen ook het veld in tegen andere teams. Prestaties en resultaatzijn van ondergeschikt belang. Eenleven lang voetbal en gezond leven staan centraal. Bewegen houdt je fit.

Het mooie aan OldStars walking football is de band die ontstaat tussen de spelers en de begeleiders van de teams. Door dik en dun, als vrienden voor het leven, bij verdriet en blijdschap en onvoorwaardelijk voor elkaar.
De spelvorm wordt gespeeld op een veld van twintig bij veertig meter, zes tegen zes. Zonder keepers, zonder fysiek contact en zonder rennen. Het Nationaal Ouderenfonds stimuleert lokale samenwerkingen en onderlinge uitwisselingen tussen teams, gemeenschappen en verenigingen.

Wat? Zeeuwse OldStars walking football-meeting met OldStars van de ex-Oranje internationals
Wie? Mannen / vrouwen 55 jaar of ouder
Wanneer? Vrijdag 19 oktober van 12.00 uur - 16.30 uur
Waar? vv De Meeuwen, Westkapelseweg 24, 4374 BB Zoutelande
Een initiatief van: SportZeeland, KNVB, vv De Meeuwen en het Nationaal Ouderenfonds
Aanmelden? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inmiddels hebben de verenigingen: De Meeuwen, Luctor Heinkenszand, DVO’60 en FC De Westhoek zich opgegeven. Daarnaast komen sowieso de ex internationals (met Sjaak Swart) en een aantal BVO’s met hun Oldstars team. Er kunnen nog meer teams bij; dus geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook is het geen probleem als er een aantal leden komen die (nog) niet in een team zitten of net gestart zijn met Walking Football. Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen! Doe wel gemakkelijke kleding aan want wie weet sta je opeens op het veld met Sjaak Swart gezellig een balletje te trappen.

Het programma:

12.00 uur          ontvangst deelnemers

13.00 uur          lunch en omkleden

13.15 uur          start walking football meeting

15.30 uur          einde walking football meeting

16.30 uur          afsluiting

Voor vragen stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.