Het seizoen 2018/2019 voor het vlaggenschip is in het weekend van week 21 tot zijn einde gekomen. De promovendus wist zich, dankzij 8 gewonnen wedstrijden en 5 gelijke spelen, 3 wedstrijden voor het einde 'al' te verzekeren van lijfsbehoud in de 3e klasse A van het zaterdagvoetbal. Een knappe prestatie...
 
Wat ook een knappe prestatie is, is de winst behalen in de Prognostiek. Met twee vrouwen in de top-4 krijgt de emancipatie van de samenleving ook in de Prognostiek voeten aan de grond. Gefeliciteerd Julie Berents met het behalen van de 1e plaats en niet te vergeten de 142,50 euro die hieraan vast hangt! Julie's neef Jacco Cijsouw bezet de 2e plaats en toucheert daarmee 71,25 euro. Herbstmeister Erika Toutenhoofd is de volgende dame die met een 3e plaats en 42,75 euro in de prijzen is gevallen. Tot slot completeert Rens Janisse, net als vorig jaar, de top-4 en ontvangt een bedrag van 28,50 euro. 
 
Hieronder nog een aantal statistieken uit de Prognostiek: 
  • Het eerste doelpunt in de reeks van thuiswedstrijden werd gescoord door Jesse Simonse. Natuurlijk. Logisch. Gek genoeg had niemand dit voorzien. Jan Duum was misschien nog het dichtstbij. Jan voorspelde namelijk dat Hayo Castel de score dit seizoen zou openen. 
  • Raymo Huibregtse, Willem Cijsouw, Piet van der Welle en Kris Cijsouw dachten dat Finy in de thuiswedstrijden dit seizoen 8 gele kaarten zou ontvangen. Willem Kaland dacht zelfs 10. Opmerkelijk genoeg, Finy 'de zaag' Cijsouw ontving een totaal van 0* (!!) gele kaarten in de thuiswedstrijden. Geen enkele deelnemer had dit voorzien. In uitwedstrijden wist Finy dit seizoen overigens 4 gele kaarten te pakken. *voor zover bij de KNVB bekend (bron: Sportlink).
  • Noormannen verloor de eerste punten thuis tegen een niet-Walcherse club van Luctor Heinkenszand (2-2). Dat was ook gelijk de eerste thuiswedstrijd tegen een niet-Walcherse club. Willem Kaland, Verona Conte, Ronald Boone en Danny Huibregtse hadden goede hoop en voorspelden dat pas in de 5e thuiswedstrijd tegen een niet-Walcherse club punten zouden worden verloren. Raymo Huibregtse dacht trouwens dat alle wedstrijden tegen niet-Walcherse clubs zouden worden gewonnen, maar helaas, de praktijk bleek anders.
  • Noormannen eindigde het seizoen op 29 punten. Daarmee hadden 16 deelnemers de range (25 - 29) goed voorspeld. Lennard Kerkhove, Joop Kesselaar en Raymo Huibregtse zaten hier met een voorspelling van > 40 punten het verst naast.
  • Dat Noormannen in het rechter rijtje zou eindigen, hadden 30 deelnemers al voorzien. En dat het doelsaldo negatief ging eindigen, was voor 22 deelnemers afgelopen zomer al duidelijk. 
  • Jan Duum voorspelde als enige de kampioen (Arendskerke) in de 3e klasse A juist. Het direct gedegradeerde VC Vlissingen werd als kampioen voorspeld door Verona Conte, terwijl Mark Minderhoud dacht dat het nog voor lijfsbehoud strijdende Dauwendaele er met de schaal vandoor zou gaan. Met 18 voorspellingen was VCK trouwens favoriet, gevolgd door RCS (13) en Zaamslag (12). 
 
Met de prijswinnaars zal contact worden opgenomen.
 
Volgend seizoen starten we met alweer de 3e editie van de Prognostiek. Deze zal naar verwachting eind augustus weer in de kantine liggen en op de website worden geplaatst.
Tot dan! 

De eindstand van de Prognostiek vind je hier!