Noormannen Dames houden al winterstop, maar de 14-klapper van Noormannen 2 zorgt ervoor dat er net als vorige week 19 keer werd gescoord bij de senioren. Het vlaggenschip nam drie punten mee uit Veere voor de plaatstelijk VV met 0-1 te verslaan. Doelpuntenmaker was Erwin Pouwelse en dat was alweer zijn 8e doelpunt dit seizoen. De aanvoerder van Noormannen 1 is hard op weg om dit seizoen de magische grens van 100 competitie doelpunten te halen sinds we overgestapt zijn naar het zaterdagvoetbal.

Noormannen 2 boekte een een monsterzege thuis tegen Walcheren 4, het werd maar liefst 14-0. Windje mee voor rust zorgde al voor een 10-0 ruststand, er is dus weer lekker aan het doelsaldo gewerkt. Devi Jongepier scoorde 4x en heeft hiermee de leiding weer genomen in het topscoordersklassement. Hij heeft nu 17x gescoord. Ook Robin Lous en Ruben van Sluijs scoorden beide 3x.

Dan het geplaagde Noormannen 3, de laaste plaats in de reserve 5e klasse was voor aanvang van de uitwedstrijd tegen koploper Walcheren 5 nu niet echt een prettig vooruitzicht. Maar wonder boven wonder wist 'het Derde' te winnen van de ploeg met o.a. oud Noormannen 1 trainers Marco Schroevers en Mick Vujovic in de gelederen. De eindstand was 1-2, doelpunten kwamen van Thomas Wuite en Arjan Lievense. Overigens kwam coach Kees Meijers er in de kantine pas achter dat het derde gewonnen had, hij had het tweede doelpunt volledig gemist.

Noormannen 4 verloor van koploper Nieuwland 3 met 2-5, doelpunten kwamen van Remco Wondergem en Pedro Boon. Voor laatstgenoemde is dat een opmerkelijke mijlpaal sinds VV de Noormannen op zaterdag voetbalt. Het was voor Pedro namelijk zijn 150e competitiedoelpunt op de zaterdag! Hij is na Mark Minderhoud de tweede speler die deze grens doorbreekt.

De top-10 ziet er na dit weekend als volgt uit:

1 Devi Jongepier   17   (+4)
2 Nathalie Meijers   16    
3 Pedro Boon   10   (+1)
  Robin Lous   10   (+3)
5 Ylke Houterman   9    
  Ruben van Sluijs   9   (+3)
7 Erwin Pouwelse   8   (+1)
8 Mano Verburg   7    
  Noa Francke   7    
10 Matthijs Janisse   5    

 

Tot volgende week,

Rinus Scheepmaker