De thuisploeg heeft de laatste weken goede zaken gedaan in de 3e klasse A. Nadat het twee weken geleden tegen GPC Vlissingen de tweede thuisoverwinning boekte van het seizoen, werd vorige week de uitwedstrijd gewonnen tegen Dauwendaele. Hiermee zette de ploeg van Lennard Kerkhove de ploeg uit Middelburg op een achterstand van 10 punten. Dit is belangrijk, omdat de plek die Dauwendaele nu bezet nacompetitie betekent aan het eind van dit seizoen. Noormannen kan dus voorlopig zonder degradatiezorgen voetballen.

Dat wordt zaterdag gedaan tegen een bekende tegenstander: Veere. Veere bezet momenteel de 11e plaats. Zij staan 5 punten voor op Dauwendaele en willen dat vandaag ongetwijfeld graag intact houden of vergroten door van Noormannen te winnen. De laatste jaren hebben de ploegen elkaar vaak getroffen in competitieverband. De ontmoeting die nog het meest in het geheugen gegrift staat is die van 6 mei 2017. Noormannen ging op dat moment aan kop in de 4e klasse A en moest het op de laatste speeldag opnemen tegen nummer 2 Veere. Laatstgenoemde won met 2-5 en ontnam Noormannen zo het kampioenschap.

Mogelijk speelt dit een belangrijke rol in de motivatie om tegenstander Veere zaterdag pijn te doen en de 3 punten op de Prelaat te houden.