Afgelopen weekend geen goed weekend voor De Noormannen, slechts één overwinning werd er bepaald bij de senioren. Wat de boventoon voerde waren vooral veel tegendoelpunten.

Noormannen 1 ging op bezoek bij VCK met 6-2 onderuit, gezien de stand geen schande want VCK doet gewoon mee om de prijzen. In het thuisduel wist Noormannen nog met 3-2 te winnen, helaas was het vandaag anders. Na deze nederlaag staat de teller van de tegendoelpunten al op 52. Goals deze middag werden gemaakt door Erwin Pouwelse en good old Mark Minderhoud.

Ook Noormannen 2 moest zijn meerdere erkennen deze middag en wel in GPC Vlissingen 3, eindstand 1-5. De eer werd nog gered door Niels Coppoolse, zijn 9e Noormannen-goal in het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd Noormannen 3 - Arnemuiden 4 werd uitgesteld door storm Ciara, de vissende teamleden uit Arnemuiden bleven door de aankomende storm langer op zee en zodoende kon de wedstrijd geen doorgang vinden. Zaterdag 29 februari doen we een nieuwe poging, hopelijk zonder storm dit keer.

Dan Noormannen 4, dat op bezoek ging bij het jeugdige MZVC 6. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn: het eerste schot van MZVC was gelijk raak en de ruststand was 7-0. Na rust doet de tegenstander het wat rustiger aan een loopt uiteindelijk uit naar een 11-0. Uiteindelijk schiet Noormannen 4 geen enkele keer op doel. Deze jeugdige ploeg heeft natuurlijk helemaal niks te zoeken op dit niveau is het is te hopen dat ze snel promoveren.

De enige drie punten van dit weekend werden behaald door Noormannen VR1, thuis tegen ST Bruse Boys/Duiveland VR1 werd het 6-2. De doelpunten werden netjes verdeeld over drie speelsters: Nathalie Meijers, Ylke Houterman en Esther van der Male. Nathalie verstevigd hiermee haar koppositie in het topscoordersklassement en is ook hard op weg naar de 100 goals op de zaterdag. Dat ze de eerste dame gaat worden die deze mijlpaal haald staat wel vast maar de vraag is wanneer! Ylke Houterman stijgt met haar twee doelpunten naar de 2e plek in de topscoorderslijst. Dankzij deze overwinning staan de dames keurig op de tweede plek, twee punten achter Jong Ambon maar die hebben nog drie wedstrijden minder gespeeld.

Topscoordersklassement "Gouden Schoen":

  1. Nathalie Meijers 19
  2. Ylke Houterman 11
  3. Pedro Boon 10
  4. Devi Jongepier   9
  5. Rick Francke   8
  6. Remco Wondergem   7
  Dylan Knevel   7
  Erwin Pouwelse   7
  Esther vd Male   7
10. door tegenstander   6
  Marlo Janisse   6
  Niels van Alphen   6

 

Tot volgende week,

Rinus Scheepmaker