In een seizoen waar nederlagen de boventoon voeren, is iedere overwinning welkom en met de huidige plaats op de ranglijst zelfs meer dan welkom. Sterker nog, om directe handhaving in het zicht te blijven houden was een overwinning noodzakelijk. En zo geschiedde. Waar het ‘degradatiedoek’ voor bijvoorbeeld Serooskerke (2e klasse) afgelopen weekend definitief viel, heeft Noormannen nog alles om voor te spelen. Met nog 2 wedstrijden te gaan en op dit moment 4 benodigde punten te verzamelen om op de felbegeerde veilige 11e plaats te geraken, is alles nog mogelijk. Kom het vlaggenschip in deze laatste 2 finales aanmoedigen!!

Noormannen – Veere eindigt uiteindelijk in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. De uitwedstrijd eerder dit jaar werd eveneens door Noormannen gewonnen met eveneens 4 gescoorde goals (3-4). Van de pas 5 overwinningen dit seizoen werden er dus 2 geboekt tegen Veere. Hopelijk kunnen we dat – 2x gewonnen van dezelfde ploeg - volgende week ook zeggen over LeBo. Vorig seizoen, toen er in de gehele competitie slechts 3 wedstrijden werden gespeeld, was Lebo – Noormannen een van de gespeelde wedstrijden en werd die wedstrijd met 1-3 gewonnen. Ron de Nooijer, Rens de Visser en Erwin Pouwelse (penalty) waren toen de doelpuntenmakers. Een herhaling daarvan is helaas niet mogelijk aangezien Ron zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan bevindt.

Nu we toch de tegenstander van die ene finale al de revue hebben laten passeren dan kunnen we ook de andere wellicht finale nog even bij naam noemen. Echter, alles is afhankelijk van de eerste finale, uit naar Lebo, en de uitslagen op de andere velden. Maar goed. Dauwendaele thuis dus. De laatste wedstrijd, de laatste thuiswedstrijd en ook de laatste Noormannen competitiewedstrijd van Mark Minderhoud trouwens. Wordt – na winst bij Lebo – ook die wedstrijd in winst omgezet, dan is er een zeer reële kans dat Noormannen zich direct handhaaft, maar ook dan is het wel afhankelijk van de uitslagen op de andere velden.

Oja, voor het wedstrijdverslag Noormannen 1 – Veere 1 verwijs ik u graag naar twitter. Zie daarvoor https://twitter.com/VVdeNoormannen